Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha állásinterjún kérdezik,...

Ha állásinterjún kérdezik, hogy mit tudsz a cégről, mennyi infót kell elmondani?

Figyelt kérdés

Nem rég egy interjún kérdezték, mit tudok a cégről. Elmondtam, hogy mióta van jelen az országban a márka, mekkora a vállalat, mik találhatóak a termékpalettán és milyen díjakat nyert a termékeivel a közelmúltban. Szerintem olyan 5-6 mondatot mondtam és mondta is a HR-s, hogy ezek infók, de még kiegészítené. Beszélt tulajdonos váltásról, illetve kiegészítette még, hogy milyen termékeik vannak és mondta, hogy más üzletek saját márkás termékei is készülnek náluk.

Eddig csak gyakornokként dolgoztam, ott nem érdekelte őket, hogy utána néztem-e hova jelentkeztem.

2023. jún. 8. 15:15
 1/7 anonim válasza:
69%

Azt kívánja ezzel szűrni a HR, hogy vetted-e a fáradságot és utánanéztél a leeendő cégednek.

Az hogy kiegészíti valamivel csak a "színjáték" része.

Alapvetően, Magyarországon nem érdemes felvenni a HResek látszólagos "fontoskodását", mert ez csak egy u.n " Hogyan és miként kell kérdezni" szakanyag rész. Ez a stílus idehaza felesleges, mer így a munkavállaló azt is észleli hogy a nagy multi mennyire a formaságok híve.

Amikor meg elkezdünk ott dolgozni, rájön az ember hogy ugyanaz az elnyomó, szexista, talpnyaló... rendszer ez mint ami a megszokott csak nyakon öntik valamiféle nyugatias feelinggel. :)

2023. jún. 8. 15:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit tudsz. 5-6 mondat bőven elég, több mint amennyit én szoktam tudni.
2023. jún. 8. 15:34
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

"Semmit. Ezt dobdta ki a facebook elsőnek."

Legjobb válasz! 😁😁

2023. jún. 8. 16:00
 4/7 anonim válasza:
90%
Csak egy pár alapvető dolog elég. Nem kell nagyon a részletekbe menni.
2023. jún. 8. 16:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen jó volt a válaszod. Azért monológot se lehet tartani, mégha véletlen tudsz is többet. 5-6 mondat szerintem eléggé kimaxolja a dolgot. Ha többet akkor hallani, akkor max reagálhatsz a válaszára.
2023. jún. 8. 16:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. jún. 8. 21:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Ennyi elég.

Amint a NET-en lehet a cégről találni, azt összefoglalni 3 - 4 mondatba.

Tényleg csak látni akarja, hogy tudod - e hova jelentkeztél vagy csak betámadtad az első "megfelelő" lehetőséget, amit a profession portál kidobott...

2023. aug. 4. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!