Mindig mások aratják le a babért. Mit tegyek, hogy ne fájjon ennyire?
Munkahelyemen vannak kitüntetések, de nem az a tipikus "Hónap dolgozója" jellegű, hanem komolyak. Évente egyszer lehet elnyerni. Titkon évek óta várom, de idén sem én nyertem el. Ezen mostmár elsírtam magam (nyilván nem úgy, hogy lássák).
Megvan a dicsősége annak, aki elnyerte (velem egy pozícióban van), én meg húzhatom tovább az igát névtelenül, arctalanul, egyetlen elismerés vagy "de jól csináltad" nélkül, sőt legtöbbször a nyilvánvaló jóért is kritikát kapok.
Magad miatt csináld, saját magadért fejlődj, ne mások elismeréséért. Elhiszem, hogy jól esne, kell a külső támogatás is nyilván, de a világ már csak ilyen. Szhar, kemény és igazságtalan.
Üdv a klubban, én is ilyen helyen dolgozok. Viszont hogyha én úgy érzem jól dolgoztam, vagy ügyes voltam, megjutalmazom magam: egy forró fürdő, egy szelet sütemény a cukiból, szabadnapon beülök a moziba egyet stb.
Tanuld meg lesz*rni mások véleményét, és mindent önmagadért tenni.
Mások aratják le a abérokat. Tehát a te munkádért ők kapnak dícséretet?
Mert akkor minden teendőd csupán annyi, hogy transzparensé teszed, hogy az bizony a te munkád, nem az övé.
Szerintem az esetek többségében az elismerés el szokott maradni, ha becsületesen dolgozol. Ne vedd magadra, lépj tovább.
Anno azt a nevelést kaptam, hogyha kitanulod a lelked, majd sokra viszed. Aztán megkaptam vagy 8-10 éve, hogy túlképzett vagyok. A valóság sajnos az, hogy elég ha jó a dumád és a megfelelő személyeknek kedveskedsz. Ennyi kell ahhoz hogy felsőbb körökben mozogj.
Pofára és kapcsolatokra megy sok mindent itt a földi világban.
Jó reggelt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!