Jó dolog ha előléptetnek vagy nem?
Sokmindentől függ.
Lehet(!) nagyon nagy megtiszteltetés, de önmagában nem gondolom érdemnek. Azokon a munkahelyeken (a jelenlegit kivéve), ahol dolgoztam, általában szimpátia alapon léptettek elő, nem szakmai teljesítmény szerint. Volt, ahol még a céges autókat is az alapján osztották ki, hogy hány lájkot kapsz a kollégáktól. Rettenetesen komikus és tekintélytelen volt. A másik eset az volt, amikor vakok között félszemű volt a király. Odakerült egy ember átlagos képességekkel és a sok suttyót, aki levegőt sem tud venni magától, aláterelték. Hasonló van egyébként a gyárakban is, ha van egy félanalfabéta, jóhogy műszakvezető lesz a teljes analfabéták között. :D Nagyon sok nevenincs, ócska cég van, ahol nem nehéz kivívni ezt az "elismerést", ezért semmiképp sem mondanám objektív mérőnek.
A másik, ami miatt nekem eleve nem szimpatikus az ipar, hogy ahogy haladsz felfelé, egyre kevesebb időd jut a szakmádra. Nem kapsz egy idő után szakmailag komoly feladatokat, ezek lekerülnek rólad azokra, akikért te felelsz, mint menedzser vagy mentor vagy kisfőnök vagy akármi. Helyette viszont csomó vezetői-és menedzserfeladatod lesz, amit vagy élvezel vagy nem. Én nagyon szeretem a szakmám és szeretem a szakmai kihívásokat is, de onnantól, hogy ennek rovására kell mások irányításával és egyéb bürokráciával foglalkozni, értelmét veszti a munkám. Az már nem az a szakma, amit éveken át lelkesen tanultam, hanem egy totál más tudományág, ami totál más skilleket igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!