Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha diplomásként nem a szakmába...

Ha diplomásként nem a szakmában helyezkedik el valaki, akkor csak adminisztrációs munkát lehet találni?

Figyelt kérdés
Vidéken dolgozok, jelenleg csak 4 órás adminisztrációs munkára vettek fel nettó 100 ezer forintért egy önkormányzathoz. Öt éves egyetemi diplomám van de nehéz elhelyezkedni vele. Kicsit bosszant, mert sokat kellett tanulni, ráadásul 2 évet csúsztam is.

2023. máj. 26. 12:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ó hár persze, az okj szenior szoftverfejlesztő.. -.-" Na mindegy, kérdező szerintem több dolog is közre játszik: egyrészt vidéken vagy, ott nehezebb elhelyezkedni, nincs annyi lehetőség. Másrészt ha olyan a végzettséged hogy pl bölcsész, nyelvszak, teológia, stb - szóval ami nem kelendő, nem népszerű, akkor szintén nehéz jó állást találni. Nem lehetlen, mert magyarországon még mindig sok "begyepesedett" cég a papírt nézi csak, tehát pl simán benyomhatnak a kereskedelmi osztályra mondjuk egy bölcsész diplomával - csak ez egyre ritkább, ráadásul az ilyen helyekben általában kihalásos alapon cserélődnek a pozíciók. Harmadrészt ha pályakezdő vagy és főleg ha még ráadásul tapasztalatod sincs, akkor kevésbé tudsz érvényesülni, nem bíznak benned.

A tipikus gyk tanács: végezt el egy 1 éves it képzést, és kereshetsz 1 millát, ahigy mindenki :D

2023. máj. 27. 17:47
 12/14 anonim ***** válasza:
#11: Mi fáj? Az igazság?
2023. máj. 27. 17:55
 13/14 anonim ***** válasza:
12- gazdasági alapdiplomám van plusz most járom a pü mestert, szóval kösz de én pénzzel és papírokkal is bőven el vagyok látva.. mr okj szenior xD
2023. máj. 27. 18:13
 14/14 anonim ***** válasza:
Én nem említettem soha okj-t. Más tévképzeteid is vannak?
2023. máj. 27. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!