Hogyan vesztek/vennétek fel nőt a vállalkozásotokba?
Többször hallottam és tapasztaltam, hogy sokan megkérdezik az állásinterjún a nőket a gyerekvállalási szandékukról. Ezt engedélyezi a jog?
Egyrészt érthető, hisz nem egyszer hárult rám több munkatársam feladata, mert eltitkolták, hogy már terhesek, és éltek a lehetőséggel, és szülési szabadságra mentek. Ez szerintem undorító, hogy csak azért jelentkezik valaki, hogy mihamarabb úgy legyen terhes, hogy pénzt kap cserébe.
Másrészt érthető az egyenjogúságunk szempontjából.
Már az egész állásinterjú önmagában is egy anomália...
- Nem szabadna megkérdezni, de azért mindenki megkérdezi.
- Aki válaszol, azt hazudik amit hallani akarnak!
- Miért akar a munkáltató mindenáron olyan nőt felvenni aki még ezután fog szülni?
- Miért vannak leírva munka szempontjából a 40-es nők akiknek már nagyobb gyerekeik vannak, vagy nem is lesz gyerekük sosem?
- Mi van azokkal akiket már eleve úgy vesznek fel hogy nem fog szülni, DE vannak óvodás, kisiskolás gyerekeik? Ők meg sokszor vannak táppénzen vagy szabadságon, pedig az interjún megígérik hogy majd a nagyszülők vigyáznak a beteg gyerekre... aztán mégsem.
- Az egész állásinterjú egy vicc, mindenki összehazudik mindent, csak felvegyék. Ki ezért, ki azért, de mindenki fényezi magát.
Aztán hogy kiből milyen munkaerő lesz valójában, az úgyis csak akkor derül ki ha már ledolgozott pár hónapot!
Vonatkozik ez férfiakra és nőkre is egyaránt!
Állásinterjún fölösleges megkérdezni, úgyse mondja meg a nő az igazat.
Meg sok nő csak azért keres munkát, hogy elmehessen szülni. Na ez az undorító. És miattuk nem szívesen alkalmaznak szülőképes korú nőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!