Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan vesztek/vennétek fel...

Hogyan vesztek/vennétek fel nőt a vállalkozásotokba?

Figyelt kérdés

Többször hallottam és tapasztaltam, hogy sokan megkérdezik az állásinterjún a nőket a gyerekvállalási szandékukról. Ezt engedélyezi a jog?

Egyrészt érthető, hisz nem egyszer hárult rám több munkatársam feladata, mert eltitkolták, hogy már terhesek, és éltek a lehetőséggel, és szülési szabadságra mentek. Ez szerintem undorító, hogy csak azért jelentkezik valaki, hogy mihamarabb úgy legyen terhes, hogy pénzt kap cserébe.

Másrészt érthető az egyenjogúságunk szempontjából.

2023. máj. 22. 14:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nyugodtan meg lehet kérdezni de őszinte választ ne igazán várj a kérdésedre. A másik meg, hogy ha nem akar képletesen a szegényházba menni a babájával akkor muszáj minden trükköt kihasználni. Sajnos ma mo-on farkastörvények vannak, mindenki próbál boldogulni ahogy tud.
2023. máj. 22. 14:59
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

[link]

Nézd csak mi a legelső....

2023. máj. 22. 15:08
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Ha valaki ezt firtatná már az interjún, oda tuti nem mennék dolgozni.
2023. máj. 22. 15:27
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
Szabály szerint nem szabad megkérdezni, másrészt meg senki sem köteles igazat válaszolni.
2023. máj. 22. 15:27
 5/13 anonim ***** válasza:
97%
Ha nálunk is az lenne, mint a skandináv országokban, akkor nem lenne probléma, hogy szülnek a nők (mégis ki szüljön, ha nem a nők...). Másrészt tényleg nem akar minden nő gyereket, és nem is lehet minden nőnek gyereke, ráadásul ismerek olyan férfiakat is, akiknek nem a feleségük maradt otthon GYED-en, hanem ők, az apukák. Tőlem nem kérdezték meg, de volt ráutaló kérdés, kérdőív, nem mentem oda dolgozni. 38 éves vagyok, főiskolás koromban is dolgoztam suli mellett, és még mindig nem szültem, és már nem is akarok, ennek részben az is oka, hogyan állnak hozzá Magyarországon a munkáltatók a kisgyerekes nőkhöz, de nem az egyetlen oka, más oka is van, de ez is befolyásolta a gyerekvállalással kapcsolatos döntésemet. Egyébként meg elég szomorú, hogy ha egy férfi akar gyereket, az a munkáltatók, kollégák szemében jó pont, jó apuka, ha egy nő, akkor meg rossz munkaerő és hátrány. Pedig egy gyerekhez a nő és a férfi is kell biológiai értelemben. Akkor az lenne az igazságos, ha fele-fele arányban maradnának otthon a gyerekkel a szülők GYED-en. Egyébként kisgyerekes apuka kollégáim is szoktak a gyerek miatt hamarabb lelépni, meg otthon maradni, ha beteg a gyerek.
2023. máj. 22. 15:43
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

Már az egész állásinterjú önmagában is egy anomália...

- Nem szabadna megkérdezni, de azért mindenki megkérdezi.

- Aki válaszol, azt hazudik amit hallani akarnak!

- Miért akar a munkáltató mindenáron olyan nőt felvenni aki még ezután fog szülni?

- Miért vannak leírva munka szempontjából a 40-es nők akiknek már nagyobb gyerekeik vannak, vagy nem is lesz gyerekük sosem?

- Mi van azokkal akiket már eleve úgy vesznek fel hogy nem fog szülni, DE vannak óvodás, kisiskolás gyerekeik? Ők meg sokszor vannak táppénzen vagy szabadságon, pedig az interjún megígérik hogy majd a nagyszülők vigyáznak a beteg gyerekre... aztán mégsem.

- Az egész állásinterjú egy vicc, mindenki összehazudik mindent, csak felvegyék. Ki ezért, ki azért, de mindenki fényezi magát.

Aztán hogy kiből milyen munkaerő lesz valójában, az úgyis csak akkor derül ki ha már ledolgozott pár hónapot!

Vonatkozik ez férfiakra és nőkre is egyaránt!

2023. máj. 22. 15:47
 7/13 anonim ***** válasza:
97%
A munkáltató is hazudik, ígérnek versenyképes fizetést (haha...), képzési lehetőséget (amit egy évig bírálnak el, ha egyáltalán...)... stb.
2023. máj. 22. 15:52
 8/13 anonim ***** válasza:
13%

Állásinterjún fölösleges megkérdezni, úgyse mondja meg a nő az igazat.

Meg sok nő csak azért keres munkát, hogy elmehessen szülni. Na ez az undorító. És miattuk nem szívesen alkalmaznak szülőképes korú nőket.

2023. máj. 22. 16:52
 9/13 anonim ***** válasza:
40%
Ja, és HATÁROZOTT idejű szerződéssel érdemes őket felvenni. Hiába lesznek terhesek, akkor nem köteles hosszabbítani a cég.
2023. máj. 22. 16:56
 10/13 anonim ***** válasza:
31%
8-as nem mond butaságot.
2023. máj. 22. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!