Hol jobb buszvezetőként dolgozni? Ausztriában vagy Némtországban?
Figyelt kérdés
Most készülók kimenni Németországba dolgozni buszvezetőként,de egyre többen kérdezik,hogy miért nem Ausztriába? Most én is szeretnék megkérdezni olyan kollégákat,akiknek mind a két országban van tapasztalata és hajlandó megosztani. Minden érdekel, a jó és rossz dolgok is,kezdve az emberektől a szállásig,a fizetésig. Én családdal tervezek menni 14 éves fiúgyermekkel2023. máj. 21. 13:02
1/7 anonim válasza:
Mindkét helyen sokkal jobb mint itthon. Én dolgoztam mindkét országban, de már 2 éve nyugdíjas vagyok, itthon még dolgoznom kéne ha itt maradok...
2/7 anonim válasza:
Ausztriáról tudok nyilatkozni. Jó a fizetés, laza meló. Nekem anyukám akart buszsofőrnek menni, de kötelezően kérik a perfekt németet. Így tanult még egy pár évet és most kezdte nem rég.
3/7 anonim válasza:
ausztria. 13. + 14. jövedelem miatt
4/7 A kérdező kommentje:
3-as azt ajánlottak Németországban is, csak máshogyan hívják. Nyaralási hozzájáruláként adnak 200 eurót a nyáron, karácsony elött meg a bruttó besorolási bér 85%-át. Mennyi a kereset Ausztriában? Németországban Bruttó 3000 az alapbér ehhez hozzájönnek a pótlékok még és ha van túlóra. Nettó 2700-2800-at össze lehet hozni.
2023. máj. 26. 09:49
5/7 anonim válasza:
becsben elek. hat nagyon nem azt ajanlottak :-D
igaz en mernokin vegeztem es kinn dolgozom.
de mindenki kapja itt a 13. + 14.ig jövedelmet.
nyaron juniusban kapod a brutto beredet szoval ha brutto 3500-at keresel juniusban kapod a netto beredet + a bruttot hozza.
es november vegen jön megint egy kb annyi mint a brutto bered.
6/7 anonim válasza:
Helo!
Nem vagyok sofőr, de elég béna a helyzet például Münchenben, kevés vezető van (mindenen kb...).
Szerintem most jó feltételekkel lehet elkezdeni dolgozni, mert rákényszerül az MVV.
Egyébként jó pár sofőr dolgozik Münchenben és környékén.
7/7 A kérdező kommentje:
6-os Augusztus elsejétől már én is Németországban dolgozom, igaz Münchentől északabbra, de közben meg tudtam ezt azt. Például a kindergelddel az osztrák szórakozik, hogy csak arra akar fizetni,amelyik gyerek oda jár iskolába,a német az fizet arra is, amelyik Magyarországon marad.
2023. júl. 17. 19:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!