Én reagálom túl a kollégám viselkedését, vagy
tényleg jogos hogy kiakadtam rá?
Figyelt kérdés
Még a covid idején kapta el párom nagymamája a vírust, volt már oltás, de ő még nem kapta meg. A főnököm (nem olyan nagy főnök, inkább irodavezetőnek mondanám) valószínűleg azt hitte, hogy nem is akarja beadatni (ő nagyon oltás párti volt, neki már megvolt), és szerintem utálta azokat, akik nem oltattak (most lényegtelen, de szegény nagymama tényleg be akarta adatni). Elmondtam a főnökömnek, hogy kórházban van, erre ő azt reagálta, hogy háát, idős is, nincs oltása, vagy túléli vagy nem (és a végén vigyorgott). Sajnos a nagymama nemsokkal később meghalt. Én azóta ki nem állom ezt a kollégát, hogy csinálhat valaki olyat, hogy egy másik ember rokonának az életével gúnyolódik? Amikor később valahogy szóba jött, és elmodtam neki hogy emiatt nem bírom őt elviselni, akkor azt mondta ő nem is mondott olyat a nagymamára, ő mások életével nem gúnyolódik... Szóval szerintetek jogos hogy azóta nem beszélek vele csak ha nagyon muszáj, vagy túl kéne lépnem már?
De egyébként azért kérem más emberek véleményét hátha kicsit másképp látom a helyzetet és ezáltal túl tudok lépni. Ez az utolsó komment is segített kicsit.
2023. máj. 18. 08:59
12/17 A kérdező kommentje:
#6-os azért kell ilyen mélységben, mert régen jóban voltunk, és ő mindenre rákérdez, még ha valamit nem mondanék el magamtól, akkor is látja rajtam, hogy valami történt, és kiszedi belőlem. Nem gondoltam volna régebben, hogy átmegy ilyen rosszindulatba a dolog.
2023. máj. 18. 09:32
13/17 anonim válasza:
Itt a gyakorin rengeteg a rossz tanács, sokszor unatkozó tinik irogatnak baromságokat. Kell egyfajta intelligencia, mit veszel komolyan és mit nem.
Tapasztalatból írtam neked, hogy a sértődékeny, haragtartó embereket nem kedvelik, neked is változtatni kell a hozzáállásodon. Ha megtanulsz úgy kommunikálni, hogy a bunkó, tapintatlan embereket zavarba hozod, már nyert ügyed van. Én is elég szókimondó vagyok, régen sok embert megbántottam, hozzáteszem, hogy még igazam is volt, de most már nagyon megválogatom a szavaim. Sokszor a bunkó, tirpák emberek mondják meg a frankót, amit soha senki nem merne a szemedbe mondani, érdemes néha azokon is elgondolkodni és nem támadásnak venni.
2023. máj. 18. 09:42
14/17 A kérdező kommentje:
Én nem vettem támadásnak, pont azt írtam, hogy segített amit írtál, kicsit másképp látom a szitut. Persze attól még azt gondolom, hogy én kisebb hibát vétek azzal, hogy megsértődök, mint ő azzal, hogy rosszindulatú bunkó hazug ember. Mert hazug is, hisz minden ilyen számára kínos dolgot letagad. Egyébként én egy tök kedves, jóindulatú, visszahúzódó ember vagyok, csak ez az ember húzta ki annyira a gyufát nálam, hogy már kerülöm vele inkább a kommunikációt. Most is csak azért írtam, mert már olyan rossz ezt magamban hordozni, hogy valahogy túl akarok lépni, hátha valami olyan tanácsot kapok itt, ami segít ebben.
2023. máj. 18. 10:11
15/17 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ez az egy eset bagatellnek tűnik, de szinte minden napra jut tőle egy bunkóság, sajnos ő ilyen. Neki ez a vicces.
2023. máj. 18. 10:13
16/17 anonim válasza:
Tartsd meg a távolságot, ne mondj neki semmi személyes információt.Magadnak ártasz, ha tartogatod a haragot, főleg, hogy ő valószínűleg már régen elfelejtette a párbeszédet. Én úgy állok az ilyen élethelyzetekhez, megbocsájtok,nem emésztem magam rajta, de nem felejtek.
2023. máj. 18. 12:21
17/17 anonim válasza:
Szerintem jogos. Nekem nagymamám akkor halt meg, mikor épp elkezdték oltani az első embereket Magyarországon, és nem covidban halt meg, de ennek ellenére nem mehettem be hozzá a lezárások miatt.
Nekem a mai napig eszembe jut időnként. Kb. hetente kétszer. Hiába már rég elhamvasztottuk, eltemettük, a családban már senki nem gondol rá, szóval nem is nagyon tudok erről kivel beszélni, de nekem nagyon gyakran eszembe jut, nagyon hiányzik. Ha valaki egyetlen egy rossz szót mondana rá, vagy a halálára, biztos, hogy kitekerném az illető nyakát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!