Nemrég vettek fel a mekibe és nemsokára megyek dolgozni, viszont van pár ellentmondás amikor más felületeken érdeklődtem e kapcsán. Valaki azt mondta be kell magolni az összes menüt valaki meg azt mondja, hogy előre elkészítesz pár hamburgert meg krumplit és miután megvan a tényleges rendelés utána lesz összerakva a menü a már kész hamburgerrel. Én ezt azért nem tartom valószínűnek mert hamar kihülne az étel, viszont szeretnék tiszta vizet tölteni a pohárba. Elsősorban olyanok válszát várom akik már dolgoztak a mekiben. Friss válaszokra lennék kíváncsi
Az elkészített hambikat és krumplikat melegen tartó pultba teszik. Mit gondoltál, csak úgy lerakják egy asztalra? 🙂
2023. máj. 12. 21:51
2/9 anonim válasza:
A meki egy gyorsétterem. Persze, hogy előre el vannak készítve az alap hozzávalók. De ezt egyébként akkor is látod, ha nem dolgozol a mekiben, hanem vásárolsz. Mit gondoltál? Amikor rendelsz, akkor kezdik el sütni a krumplit, esetleg akkor állnak neki hámozni? :D
2023. máj. 12. 21:55
3/9 anonim válasza:
Tényleg be kell magolni mindennek az összetètelét, milyen szósz, ubi stb kell a hambiba. Húsoknál a sütési hőfokot és időt, zsömléknél ugyanúgy. Salátáknál grammra, hogy miből mi kell bele.
A krumplit a kasszások sütik. A műszakvezető dönti el, hogy miből mennyi legyen mindig előre a csúszdán, sajtburger nyilván mindig kell, bigmac is szokott lenni készen forgalomtól függően. Van egy falióra a konyhán, az alapján követik, hogy mióta vannak a cuccok a melegentartón. Asszem 10percig lehet kint egy-egy hambi, utána kuka. Gyakorlatban simán átcsomagolják egyszer és visszateszik a melegentartóra, de másodszorra már tényleg ki kell dobni, mert ehetetlen.
2023. máj. 12. 21:58
4/9 anonim válasza:
Ne aggódj, el fognak mindent mondani. Ha valamit nem értesz, kérdezz, még ha a kérdésed hülyeségnek tűnik is. Hallottak ott már mindenfélét, a mekibe nem mérnökök mennek dolgozni, gondolom, neked is diákmunka lesz.
Ha lehetőségük lesz rá, akkor először úgyis mondjuk krumplit sütni tanítanak be, nem pedig több komponensű hamburgerösszeállító munkára.
2023. máj. 12. 22:27
5/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat.
2023. máj. 12. 23:29
6/9 anonim válasza:
Altalaba megvan mar, gyorsan kiporog. Par perc.. De am max 2p alatt sul meg a hus. Azert kell varialni vendegkent, (pl pari nelkul) mert akkor frisset kapsz 😜
2023. máj. 12. 23:40
7/9 anonim válasza:
Azért amit a hármas mondott az grill directre vonatkozik,ha EOTF etteremben dolgozol ott már megint máshogy alakul a termelés...
2023. máj. 16. 22:23
8/9 anonim válasza:
Ez egy orbitálisan nagy f***ság. Én egy évig dolgoztam mekiben, és csak akkor készítettük el a burgereket ha bejött a rendelés. Krumpli nyilván előre van sütve, de mindig csak annyit hogy friss maradjon kiadásig. Ha bejön egy rakat ember akkor persze megcsinálunk pár sajtburgert előre mert fix hogy elviszik 2 perc alatt mindet, de amúgy teljesen felesleges mert úgy is visszahozzák ha már nem friss. A menüket akkor érdemes fejből tudni ha kasszázol, ha meg dresszingelsz úgy is pár nap alatt megtanulod munka közben a burgerek elkészítését.
jún. 23. 14:48
9/9 anonim válasza:
Hozzáteszem hogy nálunk a műszakvezető is letépte a fejed ha sok húst vagy krumplit sütsz előre, mert csak kiszárad amíg nem jönnek érte.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!