Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan lehet leküzdeni azt a...

Hogyan lehet leküzdeni azt a késztetést, hogy amikor nem dolgozok akkor soha, semmilyen szinten ne foglalkozzak/gondolkodjak munkával?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Évek óta dolgozok úgy, hogy a szabadságaimat mindig szombatra veszem ki, mert olyan munkakörben vagyunk ahol mindennap nyitva vagyunk, és hozzászoktam ennyi idő alatt, hogy akkor is belépek az emailekbe/teams-re amikor nem is dolgozok, azzal magyaráztam ezt meg magamnak, hogy nagyon fontos a munkával mindig képben lenni, mert teljesítményre jár a béremelés is például. Viszont egyik nap rájöttem, hogy talán tisztelnem kellene a szabadnapjaimat, és amikor nem dolgozok nem belépni az emailekbe/teams-be, hanem teljesen bezárni mindent, és nem gondolkodni azon, hogy megint hol taggeltek meg, és mi lesz ha a következő napon neki állok dolgozni.

Talán az is a probléma, hogy soha nem veszek ki egy teljes egy hetes szabadságot, de ez főleg azért van így, mert a szombatok nekem fontosabbak szabadnak, mint a hétköznapok, vagy a vasárnap.

Nektek volt ilyen, hogy alig tudtátok megállni, hogy szabadnapon ne foglalkozzatok semmi munkához kapcsolódóval? Hogyan sikerült legyőzni, és miért döntöttetek úgy, hogy erről le kell szokni?

2023. máj. 12. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én pont az ellentét vagyok.

Ruhellek dolgozni, ezért is nem gondolok rá a hónap 19 napján. Mert akkor nem dolgozom.

2023. máj. 12. 19:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Csak az foglal helyet az agyadban amit te magad raksz bele. Ha csak a munkával tömöd, akkor nyilván csak az lesz benne. Tegyél bele mást is, és akkor tudsz majd másra is fókuszálni.

Ergo gondold végig hogy milyen hobbi tetszene, mik érdekelnek, mi iránt tudnál szenvedélyt érezni, és kezdj el tudatosan ezekkel foglalkozni. Egy idő után ezek is részei lesznek az életednek, nem csak a munka.

2023. máj. 12. 20:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Volt. Viszont, ha sokáig nem kapcsolódsz ki akkor kiégsz. Aztán jön egyik lelki probléma a másik után, végül rámegy az egészségedre. Érdemes egy számodra megnyugtató hobbit keresni.
2023. máj. 14. 12:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Privát eszközön nem tartasz ilyen alkalmazásokat, a céges eszközt meg nem hozod haza. Ha HO van, akkor meg elrakod a táskába és nem veszed elő.
2024. márc. 12. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!