Szerintetek normális az olyan kolléga, aki chat-en szól nekem, amikor egy szobában vagyunk éppen, ahelyett, hogy szóban kérdezné meg, amit akar?
Nem, nem normális. Ha nem is a munkahely hivatalos csatornáit használja, hagyd nyugodtan figyelmen kívül.
Nem értem, felnőtt emberek hogy tudnak olyan szánalmasak lenni, hogy nem mernek a másik elé állni szólni, hogy Te Józsi, figyi kellene valami...
Én is így látom.
A jelek szerint megküzdöttél ezért, - az írott kommunikációt nem tudod meg nem történtté tenni vagy letagadni.
Normális! Vannak, akikkel csak így lehet és kell is kommunikálni, - ennek oka van!
Miért nem vele beszéled ezt meg? Miért nem őt kérdezed ki, hogy miért teszi ezt, mi a jó benne, stb., stb.? Közelebb lennél a megoldáshoz, mint így idegenektől várni azt, hogy igazat adjanak neked.
Amúgy szerintem normális: én is szoktam régebben hasonlót tenni.
#12: többféle ok is van.
Az egyik kollégám teljes transzban dolgozik: reggel megérkezik, bedugja a fülébe a fülhallgatót és mereven bámulja a monitort egész nap, csak ebédelni megy ki, de néha még azt sem, megeszi a képernyő előtt ülve. Ő tényleg nem lát és nem hall, egyszerűen nem lehet más módon elérni. Ha integetek, hadonászok, nem látja, ha szólok vagy kiabálok, nem hallja, ha megérintem a vállát, riadtan összerezzen és szemrehányást tesz, hogy miért ijesztettem meg. Viszont ha chaten írok neki, azt látja és reagál is rá, bár nem azonnal. Eszébe sem jut kibújni a képernyője mögül vagy kivenni a fülhallgatót, neki ez a természetes közlési mód. Ha valamivel kapcsolatban azonnali választ szeretnék, akkor megírom neki chaten, majd Messengeren ráírok, hogy ugyan nézze már meg a Teamset. Ugyanis munkaidőben is folyamatosan elérhető Messengeren és azonnal olvassa is az üzeneteket, ellenetétben a Teamsszel.
Egy másik kollégámmal sokszor egyeztetünk megrendelések vagy alkatrészek után kutatva, ahol fontos, hogy a megfelelő számokat keresgéljük. Ő figyelmetlen, rosszul hall és még szétszórt is, ezért ha diktálok neki egy rendelésszámot, nem érti, háromszor kell megismételnem és akkor is rosszul írja le, ha meg felírom egy post-it-re és odaviszem neki, elhagyja. De ha a chatbe beírom a számát, tudja másolni és beilleszteni, nem rontja el.
Ezen kívül van három nagyhangú férfi kollégánk, akik reggel, érkezés után, illetve az ebéd utáni kávétól felpörögve szükségét érzik, hogy jó alaposan kitárgyaljanak valami fontos témát. Reggelente általában az előző esti vagy aznap reggeli bulvárhíreket, ebéd után meg azt, hogy milyen autót kellene venni. Sajnos a hangerejük csökkentésére tett eddigi kísérletek mind kudarcot vallottak, ezért ha az ő rendes dumaidejük alatt szeretnék valakivel kommunikálni az irodában, egyszerűbb, ha chaten írok neki, mert nem hallanánk egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!