Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Pályakezdők, ti hogyan állnáto...

Pályakezdők, ti hogyan állnátok/álltatok hozzá a betegen dolgozáshoz?

Figyelt kérdés
Ha ténylegesen beteg vagyok, hőemelkedés, láz, köhögök, taknyos vagyok, fertőzök, szarul vagyok, még bemegyek, mert bizonyítani szeretnék, próbaidő, albi fizetés stb miatt, erre gondolok. Vagy akár sima lelkiismeret furdalás miatt mész be.

2023. ápr. 24. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Ha már van hőemelkedésem, lázam nem szoktam bemenni, mert én sem szeretem, ha valaki úgy jön be dolgozni. Egyrészt ilyenkor a munkámmal se sokra mennek, mert rosszul viselem a sima náthát is, másrészt rosszabbul szoktam lenni, ha ilyenkor nem pihenek legalább 1-2 napot. Szerencsére megértőek szoktak lenni a munkahelyemen.
2023. ápr. 24. 17:36
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Covid óta senki se örül, ha betegen bemennek munkatársak. Kifejezetten kérik, hogy aki köhök, az dolgozzon otthonról.
2023. ápr. 24. 17:46
 3/9 A kérdező kommentje:
1: Gondlom orrfolyással még mész?
2023. ápr. 24. 17:48
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Beteg vagyok, akkor nem megyek be.
2023. ápr. 24. 17:54
 5/9 anonim ***** válasza:
67%
Ha beteg vagyok, nem megyek, ez egyértelmű. Ha csak náthám van, de nincs hőemelkedés, láz, akkor bemegyek dolgozni, bár legutóbb emiatt nem tudtam 3 hétig kikeveredni belőle, mert nem pihentem ki.
2023. ápr. 24. 20:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Málunk konkrétan az a helyzet, ha valaki megbetegszik és kiesik a munkából, még viszonylag könnyen pótolható.

De, ha betegen bejön dolgozni, és másokat is megfertőz, akkor már nem egy, hanem több ember pótlásáról kell gondoskodni, ami már piszok nehéz. Kiszámíthatatlanná teszi a helyzetet, újra és újra át kell írni a beosztást, zsonglőrködni az emberekkel, végső esetben visszahívni valakit szabadságról... Ez sokkal rosszabb, idegesitőbb és frusztrálóbb, mintha az az első, egyetlen beteg otthon maradt volna, elejét véve a domino-effektusnak.

2023. máj. 12. 07:03
 7/9 A kérdező kommentje:
6 ez is releváns válasz, de max ha az illető náthás és azt véletlen elkapják attól még nem borul a beosztás, max szipognak néhányan az irodában.
2023. máj. 12. 11:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez igaz, de azt ugye, senki nem tudhatja, hogy mit kapott el, a covid kivételével ezt gyakorlatilag sosem tesztelték. A sima meghűlés nem is fertőző, de ez a kérdés inkább olyankor merül fel, amikor járványos időszakot élünk, akár covid, akár influenza, akár más légúti fertőző kórokozó, és ilyenkor előre nem tudni, ki mennyire lesz beteg. Ezért jobb, ha inkább otthon marad, aki elkapta.

Az is megoldás lehetne, ha dolgozik, aki beteg, de nem érzi magát rosszul, viszont maszkot hord és fokozottan ügyel a higiéniára. Azonban ehhez keveseknek elég az egészségügyi kultúrája és fegyelmezettsége.

2023. máj. 12. 20:20
 9/9 anonim ***** válasza:
8-as igazad van, mert pl: ázsiában régen is a maszk volt a normális, ha valaki légúti fertőzött. Itt neeem, amióta nem kell maszk kb. Leprüszköli egymást mindenki a buszon, hihetetlen undorító emberek vannak.
2023. máj. 15. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!