Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy kajáldában dolgozáshoz...

Egy kajáldában dolgozáshoz mennyire kell pörgősnek/pontosnak lenni?

Figyelt kérdés

Mondhatni, hogy hobbiséf vagyok több éve de azért rutinosnak nem mondanám magam. Legtöbbször főleg csak nyugisan, kikapcsolódásként főzök.


Tudom, hogy egy konyhán dolgozni nem olyan mint otthon főzni, meg gondolom, hogy a takarítás is része a munkakörnek, de van 1-2 szabad évem az egyetem előtt, és akkor már olyat akarnék dolgozni, amihez valamilyen szinten közöm is van.


Szóval az érdekel, hogy hátrány-e ha még tapasztalatlan meg néha egy kicsit lassú vagyok. Bele fogok szokni a tempóba ha bekerülök egy ilyen munkahelyre? Mivel szakképzettségem, meg egyebem nincs itt most elsősorban a "konyhai kisegítő" állásról van szó



2021. máj. 22. 00:11
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Hát nagyon nem olyan mint az otthon főzés.

Kb 0 tapasztalattal kezdtem én nem adtak sokat magamnak de pár hét alatt belejöttem megy a pörgés nagyon izzasztó inkább a gond hogy időre kéne csinálni hosszú a menü szóval sok rengeteg az előkészület meg a szar időbeosztás.

De nyílván lehet csinálni

2021. máj. 22. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Először is tegyük ezt rendbe, mert ez hogy hobbiséf, kb olyan mint ha én azt mondanám magamról, hogy hobbi rally versenyző vagyok, mert van B-s jogsim.

Hobbi háztartásbeli vagy, úgyhogy egyelőre semmilyen szinten a leghalványabb közöd se a szakmához.

Bocsánat, de a "sztárséf" "mesterséf" stb gagyi műsorok annyira elcsépelték ezt a szót, hogy az is séfnek meri mondani magát, aki konyhát még fényképről se látott, ami borzasztó sértő!

Viszont egy konyhai kisegítőnek nem kell szakképesítés, csak tolni kell a melót ezerrel. Ez rátermettség kérdése.

Láttam már olyat, hogy a legnagyobb szánék mellett, hogy "ő mennyire akarja" , mikor szembesült az illető a munka mennyiségével, lefagyott, pánikrohamot kapott, elsírta magát, és 3 perc múlva már úton volt hazafelé.


Meg vannak gagyibb helyek, jobbak, ahány ház, annyi szokás. Az, hogy egy hely nem jön be, nem jelenti azt, hogy egy másik egységben ne állnád meg a helyed.

Úgyhogy ezt nem igazán lehet előre megmondani. Be kell állni melózni 3-4 óra hasszára, olyan időszakban ami a legdurvább, és akkor már fel tudod mérni, hogy fog e menni, vagy nem.

Először úgyis nehezebben fog menni, de azért le tudod dönteni, hogy mondjuk egy hét alatt bele tudsz e jönni.

2021. máj. 22. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Szeretsz főzni, jól érzed a konyhában, ezek a legjobb alapok, a többi már tanulható. A forgalomtól és a séftől is függ, hogy mennyit kell dolgoznod konyhai kisegítőként, de biztos nem keveset. Viszont tanulni is rengeteget tudsz, ellesheted a technológiákat.
2021. máj. 22. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Hát, képesítés nélkül a főzéshez nem lesz sok közöd, legfeljebb az előkészítéshez (krumplipucolás, zöldségdarabolás, salátamosás, stb)

És ugye, a takarítás.

De ha még így is van hozzá kedved, akkor meg kell próbálni, legfeljebb ha nem jön be, keresel mást!

2021. máj. 22. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

hobbiséf vagyok több éve - nem, nem vagy, közöd nincs hozzá, csak szoktál otthon főzni, akárcsak a 70 éves MArika néni.


Elmehetsz kifőzdébe, persze, ami feladat lesz:

- zöldség-, gyümölcspucolás kilószám

- minden aprítása

- tányérok, tálak előkészítése

- meló közben pult taakrítása és munka után összepakolás-takarítás


Főzni nem fogsz, egy percig se hidd.

2021. máj. 23. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, szerintem adok neki egy esélyt aztán ha kapok munkát akkor majd meglátom.


Egyébként a "van közöm hozzá"-t azt olyan szempontból gondoltam, hogy egy konyhai környezet már eleve közelebb áll hozzám mint egy trafik, vagy egy call center. De értékelem a felvilágosítást mindenképp :D

2021. máj. 24. 14:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, egyébként elég érdekes helyzetek vannak mostanában.

Úgy értem, egyrészt sz@rban van a vendéglátás a vírus miatt (amit a munkaadók megpróbálnak kihasználni) , másrészt sok vendéglátós vagy más területre ment, vagy külföldre...

szóval sok múlik a szerencsén, és egy nagy adag szerencsével jól lehet a zavarosban halászni, pláne a fővárosban.

Ha fel tudod venni a tempót, és stabilan tudsz terhelés alatt minőséget produkálni, próbálj olyan helyet keresni, ahol erre van szükség.

Ha van benned potenciál, rá kell találnotok egymásra a munkaadóddal, akinek pont erre van szüksége.

Végülis ha nem ebben képzeled a jövődet, akkor úgyis minden csak a pénzről szól.

Ha azt nézed, mennyi a fix havi kiadásod, és mennyit tudsz félretenni, (mert ez a lényeg) akkor utóbbi összeget nézve, egy mosogatós, meg egy stabil érdemi kisegítő bére közt jelentős különbség lehet!

2021. máj. 24. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!