Mi a helyes cselekedet egy ilyen munkatárssal szemben, hogy én ne járjak belőle rosszul?
Sziasztok!
Irodában dolgozom, a cégnél ahol vagyok bő 1 éve. Nagyon jó a kis csapatunk a részlegen, mindenkivel jól kijövök. Nem vagyok vezető, , nem állok olyan magasan a ranglétrán,(fiatal is vagyok, 25) a csapatunknak 1 főnöke van.
Most 1 hónapja jött egy nő, ő 10 évvel idősebb tőlem, nagyobb a tapasztalata és komolyabb munkakörbe érkezett, de nem vagyok a beosztottja. Most hogy betanul, rengeteg dologban én segítek neki.
A nő kezdetben szimpatikus volt, viszont egyre jobban kiütött a teperős stílusa, "aki mindent jobban tud", kötekedik csomó dologban, és rengeteg feladatommal odaszúrva de érezteti hogy ez eddig nem volt jól csinálva,
vagy éppenséggel h uh de gáz hogy eddig ez így volt stb.
Ugyanakkor vannak hullámok hogy sok értelmes dolgot mond, meg kedvesen beszél velünk, de valahogy utána megint jön 1-1 odaszúrás. Pl segíteni akartam neki és egy levelet megírtam neki, utána azon is ment részéről a kötekedés, hogy én miképp írtam egy emailt és hasonlók, tehát már - már utasítgatósba megy át a stílusa, és ez nem tetszik. Eddig lenyeltem én is, mert az volt bennem, hogy biztos mert új azért akar maximalista lenni, de szerintem inkább ilyena személyisége.. ráadásul sokszor hangoztatja hogy neki mennyi szakmai tapasztalata van.
Az a baj hogy nem csak én érzem ezt, még 1 lány akivel jóban vagyok, illetve van egy külsős kolléga aki bedolgozik nekünk, vele is sokat beszél, ő maga jelezte, hogy vele nagyon sokszor utasítva, lekezelően beszél. Megfogalmazódott bennünk, hogy a főnökömnek ezt jeleznénk (tudtommal ez a lány nem személyes ismerőse, ill. a főnökömmel elég bizalmas a kapcsolatom), csak nem tudom hogy hogy, vagy mit lehetne mondani - mert nekem már párszor felment a pumpa, és most már lassan gyomorgörcsöm van ha hozzám szól.
Mit lehetne mondani a főnöknek, vagy hosszú távon ezt megoldani? Nem akarok vele kicseszni, hiszen új és ne értsetek félre, szerintem tökjó ha innovációkat hív, proaktív meg jó ötletei vannak, de nem mindegy a stílusa..
Mi lenne a helyes eljárás? Félő hogy a főnök által megtudja hogy mi szóltunk, vagy pedig személyesen kéne beszélni a csajjal? Attól félek hogy ez nem fog megoldódni, mert személyiség típus, látom rajta.
(Illetve nem csak a mi munkánkban talál, de az egész cégben fikáz dolgokat, eléggé karótnyelt.. viszont próbaidő van, lehet még ő maga megy el).
Ha valaki volt hasonló helyzetben h lehetne ezt megoldani? Rossz ez , mert úgy érzem eddig jól éreztem magam bent , mindenkivel tudtam együtt dolgozni, de érzem vele ezt a láthatatlan feszkót (szerintem ő se kedvel valamiért)..
még 1 probléma hogy a főnököm szabadságon volt 1,5 hétig,
ill. sok meetingre járkál és nem tartózkodik vele 1 légkörben annyit, illetve ha a főnökömmel vagyunk totál visszavesz a csaj magából...
utána ha nincs ott akkor fikáskodik.
Az ilyen tipusú 2 filléres ember nem változik, volt ilyen kolléganőm. A végére kínszenvedés volt vele egy légtérbe melózni, és az egyik legnagyobb intrika és hazug volt aki valaha ismertem. Magától a lényétől már a végén forgott a gyomrom, pedig eleinte én tanítottam be melózni az adott részt neki, és hogy legyen neki könnyebb, de menet közben ahogy egyre jött fel, hogy milyen fokozatosan léptem hátra.
Fordulhatszh a fönökhöz, de ebben a munkaerőhelyzetben..nem hinném, hogy eljutna a füléig. Egyet tudsz tenni, hogy átkéred magad irodán belül más szobába, és 200%-ossá váltod a melódat. Ott fog alád rakni ahogy amikor csak lehetősége lesz. Ezt jó ha tudod. Az ilyen emberek mind ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!