Ha kevés a szabadságom, akkor el lehet menni valahogy táppénzre?
1: Tudtommal Magyarországon a szocializmusban volt inkább szokás ellenőrző orvost kiküldeni a házhoz. Ma már nem jellemző. Nyugat-Európában viszont bevett gyakorlat. De szerintem a kérdező Magyarországon él.
12: De csak aznapra jelentett beteget? Mert olyan velem is volt már, hogy reggel és délelőtt alig álltam a lábamon, de némi önkúrálás után estére már egészen fitt voltam. Ha ezért kirúgták, símán perelhetett volna. Persze nem mindegy, hogy aznapra a munkahelyével szabadnapot íratott ki vagy pedig az orvossal vetette magát betegállományba.
Én egyszer volt úgy, hogy fáradtságra hivatkozva kiirattam magam, ami igaz is volt, heteken keresztül állandóan mentünk, mindig... Nem tudtam figyelni a munkámra, elrontottam, többször is stb... fáradt voltam. Kipihentem magam itthon.
Régebbi munkahelyemen összeszedtem valami hasmenős nyavajat. Otthon maradtam vele, de boltba el kellett mennem, és be is szólt érte egyik kolléganőm, hogy mert sétálgattam. Mivel csak boltba és gyógyszertárba el kellett menni. Azt mondtam neki: nem mentél el nekem boltba!
(Egyedül voltam akkor és senkit sem tudtam megkérni menjen el ennivalót hozni).
Le is szállt rólam egyből.
Kevés az a 25 nap, de valóban csak akkor vedd ki ha tényleg muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!