Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha kevés a szabadságom, akkor...

Ha kevés a szabadságom, akkor el lehet menni valahogy táppénzre?

Figyelt kérdés
Úgy érzem nagyon kevés a szabadságom csak 25 nap, egy évben nekem ez igenis kevés, azon gondolkoztam, hogy el lehet valahogy intézni hogy táppénzre vegyenek, tényleg nem szabad ilyet csinálni? ki ír az orvos? le lehet bukni e miatt?
2023. márc. 31. 21:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Ha neked kevés a 25 nap, akkor mit szóljon az akinek 20 vagy 21 napja van? Vagy annak akinek egyáltalán nincs fizetett szabi?
2023. márc. 31. 22:08
 12/17 anonim ***** válasza:
97%
10 Az utcára kimehetsz nyilván, de azok akik kamu betegséggel kiíratják magukat, általában nyaralni vagy bulizni mennek ez idő alatt. Ha ott buksz le, rögtön tudni fogják, hogy hazudtál. A volt kollégám is betelefonált, hogy annyira beteg, hogy nem tud jönni dolgozni, aznap este meg összefutottak vele a többiek egy szórakozóhelyen, ott táncolt és italozott. Ki is rúgták pár nappal később.
2023. márc. 31. 23:15
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A 25 nap az tök jó
2023. ápr. 1. 12:47
 14/17 anonim ***** válasza:
24%
Kevés a 25 valóban. Én a 4 napos munkahétnek örülnék nagyon, és akkor elég lenne a 25 is.
2023. ápr. 1. 21:09
 15/17 anonim ***** válasza:
35%
Én csináltam ilyet, amikor még olyan fiatal voltam, hogy csak 20 nap járt egy évre, és azon a helyen a nyári és a téli leállás pont elvitte, így ezenkívül már nem maradt kivehető napom. Azt mondtam, hogy gyomorrontásom volt, hánytam és szédülök, a doki kiírt egy hétre. Ezt mondjuk leginkább azért csináltam, mert utáltam ott dolgozni, kizsigereltek a kollégák. De a táppénz alatt csak otthon tartózkodtam, elfoglaltam magamat hobbikkal, a hétvége előtt nem mentem el szórakozni vagy ilyesmi. Tehát ha ezt megléped, akkor inkább otthon foglald el magadat, csak vásárolni menj ki, vagy utazz el messzire (Csak meg ne lássanak elutazáskor vagy hazaérkezéskor, teszem azt pályaudvar környékén lakó kollégák).
2023. ápr. 2. 08:10
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

1: Tudtommal Magyarországon a szocializmusban volt inkább szokás ellenőrző orvost kiküldeni a házhoz. Ma már nem jellemző. Nyugat-Európában viszont bevett gyakorlat. De szerintem a kérdező Magyarországon él.

12: De csak aznapra jelentett beteget? Mert olyan velem is volt már, hogy reggel és délelőtt alig álltam a lábamon, de némi önkúrálás után estére már egészen fitt voltam. Ha ezért kirúgták, símán perelhetett volna. Persze nem mindegy, hogy aznapra a munkahelyével szabadnapot íratott ki vagy pedig az orvossal vetette magát betegállományba.

2023. ápr. 2. 08:17
 17/17 anonim ***** válasza:
51%

Én egyszer volt úgy, hogy fáradtságra hivatkozva kiirattam magam, ami igaz is volt, heteken keresztül állandóan mentünk, mindig... Nem tudtam figyelni a munkámra, elrontottam, többször is stb... fáradt voltam. Kipihentem magam itthon.

Régebbi munkahelyemen összeszedtem valami hasmenős nyavajat. Otthon maradtam vele, de boltba el kellett mennem, és be is szólt érte egyik kolléganőm, hogy mert sétálgattam. Mivel csak boltba és gyógyszertárba el kellett menni. Azt mondtam neki: nem mentél el nekem boltba!

(Egyedül voltam akkor és senkit sem tudtam megkérni menjen el ennivalót hozni).

Le is szállt rólam egyből.

Kevés az a 25 nap, de valóban csak akkor vedd ki ha tényleg muszáj.

2023. ápr. 2. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!