Milyen kérdések szoktak szerepelni egy állásinterjún?
Legutobb tolem olyanokat kerdeztek hogy mondj 3 gyengeséged, 3 erősséged.
Ezt egy sima irodai számviteli vagy ilyesmi munkakörhöz.
Es saccoljam be egy átlaglakos évi fogyasztását.
Kiszámoltam fejben vmit, pont eltaláltam, erre szerinte véletlen volt.
Másik kérdés hogyan látom magam 5 év mulva? Hát mondom diplomával nem épp egy (piti)ügyintézőként, szeretnék lépcsőzni. Ennek a lehetőségét kizárta.
Hát "jót" beszélgettünk..
Nem vettek fel.
Folyt
Ja meg mondjam el az eddogi tapasztalataim, feladataim.(elmondtam szakmai nyelven, dehát az interjúztató pont a könyveléshez nem ért, de az részletkérdés..legalább csendben meghallgatott)
Másik munkahelyen is az eddigi tapasztalataim kellett elmondanom, az egyetlen kérdésük meg annyi volt, hogy határidőket tudok e tartani. Mondtam hogy eddig mindig tudtam tartani, de ez csapatmunka, hogy minimum időben meg is kapjam a kérést, vagy anyagot, amit fel kell dolgozni. Olyanok, hogy tegnapra kell..hát az úgy érdekes.
Felvettek azonnali kezdéssel.
Először bemutatkozást kérnek.
Megkérdezik, h miért szeretnéd megkapni az állást. Meg kell győznöd őket, hogy alkalmas vagy az állasra.
Mit tudsz a cégről egyáltalán? Hol találtad meg az álláahirdetést?
Hogyan, milyen pozícióban látod magad 5 év múlva? Itt kérdezhetnek magán életbeli dolgokat (gyerek, házasság stb.) is.
Milyen képességeid, képesítéseid vannak amik hasznosak lehetnek a munkád során?
Mit tudsz az adott munkáról?
Csapatban vagy inkább egyedül szeretsz dolgozni és miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!