Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg red flag ez egy...

Tényleg red flag ez egy munkahelynél, vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Gyakorlaton vagyok, és fontolgatom, hogy ide jöjjek utána dolgozni, mert elég bőkezűek a pénzzel már most is, és a munkakörülmények sem rosszak. Viszont mivel olyan szakmám lesz majd, aminek a gerincét a kommunikáció és csapatmunka adja (szoftverfejlesztő), emiatt őrlődök, hogy lehet mégsem kéne.

Az történt, hogy nekünk mióta itt vagyunk (fél év) soha senki nem köszönt, a folyosókon, étkezőben, mosdóban, stb. De tényleg. Talán 1-2 kivétel volt. Ha mi megtettük, akkor a többség visszaköszönt, de volt aki nem. Elfogadtuk hogy hát jó, úgy látszik itt ez a szokás, akkor mi sem fogunk. Majd a tanárunk mondta nekünk, hogy hallotta ahogy a folyosón kibeszéltek minket, hogy milyen parasztok vagyunk, még köszönni se tudunk.

Ez hagyott bennem egy tüskét, mert arra enged következtetni, hogy nem tisztázzák az elvárásaikat, ők maguk nem tesznek eleget annak, amit elvárnak, és utána az ember háta mögött panaszkodnak, meg szidják. Ez pedig egy csapaton belül teljesen tönkrevágja a munkát, ilyen mentalitással nem lehet összedolgozni. Jól látom ezt? Vagy ez csak egy apróság, és túlreagálom?

2023. márc. 23. 11:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

De örülök hogy megint sikerült fennakadni valamin aminek semmi köze a kérdéshez 🤦🏻‍♀️

Ez úgy működik, hogy vannak alap tantárgyak (esetünkben szakmai angol, ikt projektmunka, és programozás). Ezeket ugye alapból tanítja az iskola egyik tanára. Ha a tanulók találnak gyakorlati helyet, akkor kivonulnak a céghez tanárostól, és ott kapják meg ezt a képzést, tanulóműhelyben.

2023. márc. 23. 13:15
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

#11: Ha már a pletykálkodáson akadsz fenn, akkor azért nem kevés köze van a dolognak hozzá.

Elég érdekes egy helyzet, gondolom van mutyi bőven ebben. De ahogy előttem írták, ugródeszkának jó lesz. Az mondjuk nem túl szerencsés, hogy ha valaki vissza se köszön, akkor tüntetőleg senkinek sem köszönsz. Az meg alap, hogy fiatalabb, ranglétrán lejjebb lévő köszön előre.

2023. márc. 23. 13:52
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
Nagyarcú, besúgó faszokkal van tele az a hely. Csak hozza az átlagos magyar formát. Esetleg kezet nem kell csókolni a félisteneknek? Nekem meglenne a véleményem a helyről de hát ha el is jössz onnan, azt tudni érdemes, hogy a felkapszkodott de rothadó lelkivilágú szarjancsiknak az ad csak némi önbizalmat, ha másokat csicskának nézhetnek. Igen, szánalmasak... Ez van, kitermelte őket a társadalom.
2023. márc. 23. 13:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát én ilyeneken nem akadnék ki.

Volt nemrég egy tök ugyanilyen kérdés. Azóta is azt gondolom, fölösleges ezen agyalni. Jó, tudom, szarul esik mikor a köszönésedet nem fogadják. De ha te sem köszönsz, csak az ő szinjükre süllyedsz.

Más munkahelyen ennél durvább fúrás van, minthogy kipletykálnak jogtalanul.

Szóval szerintem nem akora red flag.

2023. márc. 23. 17:05
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Neked kellene köszönni előre
2023. márc. 23. 17:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Szoftverfejlesztőként több munkalehetőséged is lesz, szóval nem muszáj azt a helyet választanod, ahol nem érzed jól magad.

Szerintem nézz körül máshol is.

2023. márc. 23. 22:33
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén,ha ez a legnagyobb bajod itt akkor ez egy jó hely,próbáld leszrni amennyire tudod,szerezz tapasztalatot és válts ha kapsz jobb lehetőséget.Persze lehetne jobb a közösség de magyar munkahelyeknél minimum 10/7-8 ennél sokkal,sokkal rosszabb,ha átmész màsik helyre simán előfordulhat hogy az összes főnök egy köcsög a kollégák meg ennél is szrabbak.

Kezeld lazábban a dolgokat,sajnos ebben az országban ha ilyenen fennakadsz soha nem fogsz megfelelő munkahelyet találni

2023. márc. 24. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!