Ha egy állásról írják, hogy "hosszú távra keresnek kollégát, de én csak 3 hónapig szeretnék ott dolgozni, (ne kérdezd miért) az baj?
2-es vagyok
Még annyit, hogy 10+ éve egy multinál dolgoztam, és akkoriban raktáros voltam. A cég beiskolázott targonca jogosítvány letételre, 1 fillérembe nem került és már akkor rebesgette a főnökség (akkoriban még sokkal nagyobb pofájuk volt mint manapság, régen még ment ez az 1000-en rázzák a kaput hogy jöhessenek dolgozni duma) hogy senkinek eszébe se jusson megpattani a jogosítvány után, merthogy ez a cégnek mennyi pénzbe került blabla.
Na, én december 20-án megkaptam a targoncajogosítványt, 21-én meg bementem felmondani, hogy akkor én holnaptól nem jövök, felmondási időt sem fogom tudni sajnos ledolgozni, mert 23-án utazom Ausztriába (végül Ausztriában 10 évet dolgoztam). Annyit mondtam neki, hogy esetleg ha azt gondolná, hogy a jogosítvány miatt mondtam fel, akkor téved és ha kell, kifizetem a jogosítvány árát, de akkor is pattanok másnap.
Végül nem volt semmi, nem igazán tudtak mit kezdeni, jogilag a felmondási idővel megüthettem volna a bokámat nyilván, de nem kötekedtek, elengedtek.
Általában 3 hónap, ennél rövidebb nem igazán szokott lenni.
Hosszabb viszont simán lehet, közszférában a 6 hónap is jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!