Mennyire szégyen vagy hátrány?
"Ez elég problémás. Az önéletrajzodba mindig azokat írd bele, amik az adott pozícióhoz "jól mutatnak"."
Tehát nem muszáj mindet felsorolnom, még akkor sem, ha nagy kihagyások lesznek úgy?
Illetve mit mondjak az állásinterjún, ha megkérdezik?
"Mondd, hogy fejlesztetted magad."
Mit mondhatnék, ami elfogadható kihagyás szempontjából?
Én annyi helyen dolgoztam diákként, hogy külön "egyéb munkahelyeim" rész van az önéletrajzomban azoknak a munkáknak, amik nem illenek bele az adott céghez "hasznos" munkákba, csak felsorolom, hogy amúgy voltam én a mekiben is.
Nem tapasztaltam, hogy ez hátrány lenne, sőt, a legtöbb megpályázott helyre behívtak. Ha az interjún rákérdeztek, akkor őszintén elmondtam, hogy fiatalként próbálgattam magam, több munkakört is meg akartam tapasztalni, és pl. hiába nem akarok soha a büdös életben többé irodai munkát, de ezt meg azt meg amazt tanultam meg A és B cégnél, mikor ott épp irodista voltam, vagy pl. volt olyan hely, ahol kifejezetten 6 hónapra írtam alá, amíg a munkatársuk szülési szabadságon volt, és utána visszajött dolgozni, szóval nem újítottak szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!