Munkahelyen tapasztaljátok, hogy a cégek, főnökök többet engednek meg most maguknak a nagy munkanélküliség miatt?
Nagyon sok cégnél,gyárnál az a baj hogy kb éhbérré dolgoztatják az embert aztán ha valakinek nem tetszik még nekik áll feljebb. Sok birka meg elmegy éhbérré is dolgozni mert azzal a felfogással van hogy jobb mint a semmi.
Volt munkáltatomnál szontúgy hasonlo téma, 2022 Márciusbán netto 500 ezer volt a bérem az infláció miatt ez decemberre kb 300 ezret ért mivel annyira növekedtek az árak (pl 1 pizza szelet 300ról 500ft 1 hell 200ft-rol 300ft stb..). A többi munkás +400ft-os nettó órabér emelkedést kaptak én meg 20 ezer ft-os nettót. Amikor mondtam hogy ez egy vicc és erősen elgondolkozok a felmondáson pontosan azt a választ kaptam hogy úgy is jön helyettem más. December közepén felmondtam most ugye ismét Március van és volt munkatársam akivel tartom a kapcsolatot mondta nekem hogy azóta se találtak új embert és folyamatosan mennek el tőlük.
MIndig is azt csináltak amit akartak mert 10en jönnek egy helyre, továbbra is.
Igaz olyanok is, amilyen a bér,,, de hát van ember? van. A melót elvégzi? El.
Hát akkor miért ne csináljon a főnök azt amit akar?
És igaza is van.
AMíg szar van légy is van.
"Inkabb munkaero hiany van."
Hol? Minimálbéres állásra 2 nap alatt lett emberünk Pesten.
Rengeteg helyen meg hiany.
Nalunk 9 pozicio van meghirdetve, tobbnyire mérnöki, manager vagy logisztika.
Tömegközlekedés detto. Voltam korabban egy interjun, a tulaj panaszkodott hogy bár szaki lenne, sokan nem szeretnek/akarnak felelősséget vallalni. Igy a cége profitja konkretan egy 78 éves mérnökön mulik, mig ő hobbibol dolgozik, a fiatalok nem akarnak minimalisnal több felelősséget.
Persze valodi problema a masik oldala is a munkaerőhianynak mikor heti 6 napot akartak dolgoztatni minimálbérért. Majdnem elejtettem a telefont röhögés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!