A felmondás mikortól érvényes?
Figyelt kérdés
Úgy értem, ténylegesen mikor szűnik meg a munkaviszonyom?
Akkor, mikor a munkáltató megirja a papirokat, vagy akkor mikor már én is aláírtam és kézhez kaptam?
2023. márc. 2. 09:31
11/13 anonim válasza:
Munka Törvénykönyve -> ALAKI KÖTÖTTSÉG rész
22. § (3) A megállapodást, ha írásba kellett foglalni, módosítani vagy megszüntetni csak írásban lehet.
23. § (1) A munkáltató köteles a megállapodás írásba foglalásáról gondoskodni és ennek egy példányát a munkavállalónak átadni.
A munkaviszony létesítésére vonatkozó szerződés is egy megállapodás...
12/13 anonim válasza:
#11: ez a munkaszerződésre vonatkozik, nem a felmondásra. Ha a felmondásnak is ugyanazok lennének a feltételei, mint a munkaszerződésnek, vagyis a felmondást a munkaszerződés egy módosításaként értelmeznénk, akkor felmondani is csak kétoldalú megállapodásban lehetne.
13/13 anonim válasza:
Tévedés. Próbáld értelmezni a bemásoltakat.
A felmondás egy egyoldalú jognyilatkozat. Mivel a munkaszerződés megszüntetésére irányul, ezért írásban kell meglépni.
OKÉ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!