A tavalyról maradt szabik márc 31-ig mindenképp kiadandóak és pénzben nem megválthatóak, ezt jól tudom? A cég nem tud hova sasszézni tovább, ki kell adja és kész?
"Biztosan van tavalyról maradt szabid? A fizetési papíron hány napot írnak?"
A dec. bérlapomon ott van igénybe vehető napok száma 2022ben 27 össz, ebből igénybe vett nov 30-ig 20, dec-ben igénybe vett 2, tehát 5 nap maradt. Ez evidens. és papírom is van róla.
"És mit történne, ha most szólnál, hogy kivennéd?"
szerinted miért tettem fel a kérdésem? Kitalálod?
Szerinted ha a cég hagyná kivenni, feltettem volna a kérdésem?
azt mondták NEM. Majd. majd. kivehetem persze, de majd. mindig majd. ezért kérdeztem a gyengébbek kedvéért hogy márc 31-ig ki kell -e adni.
mert ha igen, akkor nem kérem többet hanem márc 31. előtt 5 nappal közlöm hogy mostantól 5 napig nem jövök. Ha nekik ez kell , ezt kapják.
más cselekvési lehetőségem van? nincs.
A gyengébbek kedvééért...
Te rohadsz behúzott farokkal egy ilyen trágya helyen, de én vagyok a gyengébb, aki bármikor kiveheti a szbadságát... :DD
Na, további sikert a karrieredben.
Nem!
Csak azok vihetik át a következő év március 31-ig a szabadságukat, akiknek munkaviszonya október elseje utá kezdődött. Mt. 123. paragrafus 2 pontja. Vagy kollektív szerződésben rendelkeznek róla ebben az esetbeb a szabi keret egy negyede vihető át. Mt. 123. paragrafus 5/c pontja.
Viszont a felek megállapodása alapján az életkor után járó pótszabik átvihetők a következő év december 31-ig. Az Mt. 123 paragrafus 6. pontja.
*után
*esetben
Bocsánat a pontatlanságért. Virsli ujjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!