Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire gyakori dolog az,...

Mennyire gyakori dolog az, hogy valakit felvesznek oda dolgozni, ahol tanul?

Figyelt kérdés

2023. febr. 25. 09:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen.
2023. febr. 25. 09:46
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyik volt osztálytársamat érettségi után felvették abba a középiskolába, ahol tanultunk.
2023. febr. 25. 10:03
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Például sok iskolaigazgató szereti, ha volt tanítványai lesznek a kollégái. Már ismerik az iskola légkörét.
2023. febr. 25. 10:04
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritka. 1-2 ilyen volt az iskola történetében.
2023. febr. 25. 10:07
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Kb az összes egyetem ilyen. Rengeteg tanár, gyakvez stb van, akik amúgy egyetemisták ott akkor. Én is voltam ilyen.
2023. febr. 25. 10:49
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer láttam ilyet. Egy haverom szakközépiskolájában a számítástechnika tanára egy olyan fickó volt, aki ott végzett, utána elment főiskolára, majd odakerült tanárnak. És nem is olyan rég (mármint akkortól nézve, a kilencvenes évek végéről van szó.) Amikor a haverom elballagott, ez a tanár még a húszas évei közepén járt.

Olyan is megesik, hogy szakmunkás tanulókat felvesznek dolgozni oda, ahol gyakorlaton vannak. Egy ismerősöm szobafestőnek tanult, és miután kijárta, mehetett dolgozni oda, ahol tanult. Mondjuk csak kb. 4 évig dolgozott ott, utána valamin összebalhézott a főnökével, és eljött. Tehát nem garantált, hogy ilyen esetben az egy életen át tartó munkaviszony lesz.

Volt egy másik haverom, szintén festőnek tanult, neki még a szakmunkás suli második éve alatt felajánlotta a főnök, hogy ha gondolja, otthagyhatja az iskolát, és felveszi dolgozni, teljes időben és fizuval, úgy mintha meglenne a szakmája. De aztán ezt nem fogadta el, mert belegondolt, mi lenne, ha egyszer becsődölne. Akkor ott állna nyolc osztály végzettséggel, és csekély eséllyel találna másik festőmaszekot, aki szakmát végzettként fizetné. Amúgy miután elballagot, csak egy pár hónapot dolgozott ott, utána eljött, és másféle munkát kezdett el. Azt hiszem, rájött, hogy a festőmunka mégsem annyira gyere be neki.

2023. febr. 25. 11:05
 7/17 anonim ***** válasza:
47%
elballagot=elballagott
2023. febr. 25. 11:09
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

"ahol tanul" Jelen idő.

Egyetemek esetében szinte mindenhol ez van.

Közoktatásban meg kb fixen nem, hiszen a diákok nagy része eleve kiskorú. Nem láttam arra se példát, hogy a 16+ korosztályt felvették volna dolgozni gimiben. Vagyis szakkört tarthat, de kétlem, hogy kifizetik neki.

2023. febr. 25. 11:15
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs, max a doktoranduszok esetében. Olyan van, hogy felveszik oda, ahol korábban tanulT. Aki még diák, azt nem fogja egy oktatási intézmény sem alkalmazni.
2023. febr. 25. 11:59
 10/17 anonim ***** válasza:
67%
De igen. BSc-sként is lehetsz pl gyakvez. Matek szakos másodéves BSc-s tarthat matek gyakot pl gazdaságisoknak.
2023. febr. 25. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!