Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi tehetek ha nem jött meg a...

Mi tehetek ha nem jött meg a munkabérem, de kell az állás és feljelentés felmondás szóba se jöhet? Akkor mit tehetek semmit?

Figyelt kérdés
2023. febr. 18. 18:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Minek az állás, ha nem fizetnek? Hobbi?
2023. febr. 22. 02:30
 12/12 anonim ***** válasza:

'Mi tehetek ha nem jött meg a munkabérem, de kell az állás és feljelentés felmondás szóba se jöhet? Akkor mit tehetek semmit?"

Akkor semmit nem tehetsz.

Viszont ha szóba jöhet az, hogy mégis kiállsz magadért, akkor azzal kezded, hogy jelzed, nem kaptad meg a fizetést, nézzenek utána. Ha tudnak róla, és szándékosan nem fizettek, akkor a kormányhivatalokban tehetsz panaszt a Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnál. Kérheted az anonimítást, ilyenkor eljátszák azt, hogy találomra mentek ki ellenőrizni a munkáltatót, és hoppá, mit ad Isten, találtak egy ilyen szabálytalanságot. Nem csak a Te dolgaidat ellenőrzik ilyenkor, pont a védelmed érdekében.

Én kétszer is eljátszottam ezt az egyik munkáltatómnál, utána még 4 évet ott dolgoztam. Soha nem derült ki, hogy én "nyomtam" fel őket a hatóságnál.

Ha hivatalosan vagy foglalkoztatva, akkor egyet soha ne tégy! Hiába nem fizet a munkáltató, az, hogy ő törvényt sért, nem jogosít fel arra, hogy ezt neked is szabad. Tehát ettől még fennáll a munkavégzési kötelezettséged, be kell menned elvégezni a munkád és hivatalos úton követelheted a ledolgozott időre járó béred.

Azzal kezdeném, hogy leellenőrizném, valóban hivatalosan foglalkoztatnak vagy sem.

Ügyfélkapu kell hozzá és a NAV nyilvántartásában meg tudod nézni, hogy "bejelentették" a munkaviszonyod (biztosítási jogviszonyod) vagy sem hozzájuk:

[link]

2023. febr. 23. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!