Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi értelme annak, hogy munkahe...

Mi értelme annak, hogy munkahelyen kitúrjak a legvisszahúzódóbb kollégát?

Figyelt kérdés

Irodai munka. Több ilyen esetet láttam. Csak értem, mert ha valaki veszélyt jelent valakinek a poziciójára, akkor munkahelyi politika miatt érthető, hogy ki akarják fúrni. De egy introvertáltat miért?

Irodai és közszférában láttam több ilyet.

2023. febr. 16. 11:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Simán szemetek és a leggyengébbet a legegyszerűbb piszkálni.
2023. febr. 16. 16:16
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Alapból: mert a magyarok csak ilyenek tudnak lenni.

Xar nekik, ha valaki: jól dolgozik csendes; okos, vagy csak átlagos, mert félnek valójában, hogy esetleg spicli az illető a főnök felé. Vagy kitalálnak vele kapcsolatban egy teóriát, és máris van kit utálni. A csendesek nem szólnak vissza, nem egy harcosabb stílusúak, tehát velük "ki lehet szúrni".

2023. febr. 16. 18:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Értelme szó szerint lehet, hogy nincs sok, de ilyen evolúciós pszichológiával megmagyarázható indokai lehetnek szerintem, aki különbözik, más, mint a törzs, az lemarad, vagy hát egyáltalán, gátló tényező, jobban észrevehető, ha a törzs összes tagja barna színű, és a környezet is barna, hát akkor tényleg nem oké a törzs szempontjából, ha valaki meg kék, az jobban látható, még a végén a törzs vesztét okozza stb., jobb megszabadulni tőle stb. Mai viszonyokban: ha van a munkahelyi közösségnek nagyjából egy 10-ből 7-es értékű nyitottsági, beszélgetősségi, szociábilis szintje, nagyon feltűnő lesz, ha valaki csak 2-es értékűen nyitott. Ezt nem igazán tudja tolerálni egy közösség. Illetve még olyan oka is lehet, hogy ha van egy közösségben egy, akit ütni lehet, akkor nem én leszek az.
2023. febr. 17. 10:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

13# ez érthető, de az ember már nem ösztönlény :( nem így kellene viselkedni a másikkal.

Illetve aki lázad, órák hosszáig tartó cigi\kávészüneteket tart, pont hogy az hátráltatja a csoportot. akkor miért nem ő van kiközösítve? Miért ő közösíti ki azt, aki nagyobb teljesítménybért kap azért, mert jobb és több munkát is el tud végezni? Mindenki előtt ott a lehetőség, de száműzni könnyebb és még csak ész sem kell hozzá, csak állatias viselkedés

2023. febr. 17. 10:21
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ösztönlények maradtunk. Van rajtunk valamilyen szociális álarc, kin vastagabb, kin vékonyabb. A másik kérdésre pedig: azt bántják, aki vélhetően nem fogja megvédeni magát, illetve nem lesz belőle hátrányod, ha szólsz neki. Vagy még inkább: annak nem szólnak, azt nem bántják az emberek, aki feltehetően meg fogja tudni magát védeni (akár úgy, hogy nagyobb hatalma van, mint neked, a főnök a barátja, rokona, és téged fog kirúgatni majd). Tehát aki azt megengedi magának, és nem tartja bajosnak, hogy órákig kávézik stb., az vélhetően úgy fogja magát megvédeni a szóláskor, hogy te jössz ki rosszul. Ezt az emberek ösztönösen vagy átgondolva felmérik, illetve az emberek többsége eleve konfliktuskerülő.
2023. febr. 17. 10:32
 16/18 anonim ***** válasza:
48%
Ez általában ott fordul elő, ahol főleg nők dolgoznak együtt. Ök nem tudnak meglenni egymással.
2023. máj. 2. 02:39
 17/18 anonim ***** válasza:
Pasis munkahelyen is megfigyelhető a jelenség.
2023. máj. 2. 08:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Olyan helyen, ahol sok pasi van, dolgozni már dolgoztam, de ilyet nem láttam.
2023. máj. 2. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!