Erősáramú villanyszerelő szakmával el lehet indulni koncerten fénytechnikusként?
"kellő szakmai ismeretek után"
Szerintem #1 nem arra gondol, hogy tudod-e, hogy szorozni vagy osztani kell a koszinusz fi-vel, hanem arra, hogy a fénytechnikusság is egy külön szakma. Milyen fénnyel milyen hatást lehet elérni, és az előadás pillanatnyi mondanivalója mit jelent, és ehhez milyen fény jó, ésígytovább. Oda vagy műszaki érzékű művész kell, vagy művészi érzékű műszaki.
Én például jártam sokáig egy eseménysorozatra, ahol évekig volt egy profi világosító, aztán meg a művészeti vezető világosított, majd művészek vezérelték a fényeket, majd olyan, aki elhatározta, hogy ő fényes lesz. Ég és föld volt a különbség a profihoz képest.
„Lehetséges lenne ilyen állással erre a színapdi fénytechnikus állásra jelentkezni?”
Szerintem ez önmagában nem elég, két eltérő szakmáról van szó, esetleg alapnak jók lehetnek a villanyszerelői ismeretek. Ez viszont valóban egy teljesen más speciális téma, nemcsak az elektronikáról, hanem főleg a fénytechnikáról szól. Ha ez érdekel és elsajátítod a hozzá szükséges ismereteket, akkor fog ez menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!