Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megyeszékhelyen bruttó 400.000...

Megyeszékhelyen bruttó 400.000 Ft pályakezdő bérigény reális?

Figyelt kérdés

Közgazdász alap diploma, folyamatban lévő mesterképzés

C1 nyelvvizsga

Multinacionális cégnél mennyi lenne a reális bérigény?

2023. febr. 12. 12:35
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
61%

8

4 év tapasztalattal 400-500? Én erre nem lennék olyan büszke. Pályakezdőként az első munkahelyemen kaptam 650-et, diplomával :) szóval igen, megérte tanulni. Ne irigykedj és akkor boldogabb életed lesz.

2023. febr. 12. 13:31
 12/35 anonim ***** válasza:
90%

12

Nos kezdjük ott, hogy már az elején ellentmondasz saját magadnak. "A napi életben megélni kell, nem papírgyújtósra gyűjteni" - Ha már pályakezdőként jobban megéltem a diplomás állásomból, mint te 4 év tapasztalat után, akkor miért is nevezed papírgyújtósnak? :)

Ha már ilyen jól megy a számolgatás, nyugodtan kalkulálj tovább, hogy x év múlva mennyivel jobban fogok kijönni anyagilag. Továbbá ne úgy számolj, hogy egyetem alatt nem volt semmi bevételem, mert ösztöndíjat is kaptam, és gyakornokként is dolgoztam. Abban is tévedsz, hogy 750 a plafon. Tudod te egyáltalán, hogy egy multinál hogy működnek az előmeneteli lehetőségek? Másfél-kétévente promotálás egy felsőbb pozícióba, ami nyilván jobb fizetéssel is jár (de enélkül is minden egyes évben van béremelés, ugyanabban a pozícióban is).

Az a te bajod, hogy túlságosan be van szűkülve a látásmódod, mert minden áron saját magad akarod igazolni. A 9-es írta le a legjobban - buta vagy és képzetlen, és a frusztrációdat ilyenfajta önigazolással próbálod levezetni (csodálatos példája ennek a számtalan emoji amivel azt próbálod sugallni, hogy mennyire elégedett vagy a szakmunkás végzettségeddel, és lenézed a diplomásokat, közben valójában irigy vagy, és a jövedelmeddel kezdesz kapálózni - hozzáteszem hosszú távon abszolút nem jössz ki jobban).

Arról nem is beszélve, hogy a magadfajta tanulatlan emberek azt is képtelenek felfogni, hogy vannak egyesek akik egyszerűen SZERETNÉNEK tanulni, képezni, fejleszteni magukat, önmegvalósítani.

2023. febr. 12. 14:17
 13/35 anonim ***** válasza:
0%
Vármegye székhelyek vannak csak. Egy friss BSc-nek nem sok a nettó 400 25 év alatt. Nem is kevés.
2023. febr. 12. 15:34
 14/35 anonim ***** válasza:
77%
Nem vagyok közgazdász. Hol láttál ilyet a kommenteim közt? Összekeversz a kérdezővel, de semmi gond, már tudjuk hogy agyalágyult vagy és elnézzük. :) Na de, nincs épp valami kazán amit szerelni kéne? Csináld meg gyorsan, hogy visszajöhess dicsekedni azzal, hogy sikerült pénzt szerezned. Ha már kulturáltan kommunikálni nem tudsz. :)
2023. febr. 12. 17:29
 15/35 anonim ***** válasza:
0%
Maradjatok meg az alapkérdésnél: közgazdász diploma, felsőfokú C1 nyelvvizsga, bruttó 400 😂
2023. febr. 12. 20:56
 16/35 anonim ***** válasza:
80%

Figyelj csak, ne akarj mindenképp kötekedni. Keress rá nyugodtan az interneten, lexikonban, akárhol, hogy a fenti mondatban a "szélsőségi" szó teljesen megállja a helyét. Viszont erről csak akkor tudsz megbizonyosodni, ha tudsz szavakat, mondatokat értelmezni. Menni fog? Továbbá, mivel a nyelvünk alkalmazkodik, hasonul, az amblokk szó is teljesen helyes. Engedd meg, hogy hozzak még egy példát: a "pech" szót hogy szoktak kiejteni? C-vel? Ugye-ugye, hogy nem? :)

Az is mindent elárul rólad, hogy képes vagy egy blikk cikket belinkelni...

A 27-es kommented is egy kiragadott sarkítás. Pályakezdőként bizonyára van olyan, aki ennyit keres az ország egy adott részén. Kérlek nézz szét a fővárosban, hogy milyen bérezéseket kapnak az értelmiségiek. Kérlek majd kérdezd meg a kérdezőt, hogy néhány év tapasztalattal a háta mögött milyen lehetőségei lesznek.

Elhisszük, hogy irigy vagy. Nincs vele semmi gond. Viszont ne akarj nagynak tűnni egy gyakoris álarc mögött. Pláne ne akarj kioktatni helyesírásból, mert a korábbi kommentjeid láttán egy nyelvtantanár sírva futna ki a világból.

Illetve fel tudsz egyáltalán egyetlen értelmes érvet hozni arra, hogy mi a problémád azzal, hogy valaki tanulni, fejlődni szeretne? Miért vagy ilyen beszűkűlt, kicsinyes tuskó? Miért baj ha valaki ambíciózus, és diplomát, nyelvvizsgát szerez? Csak nem azért, mert te képtelen lennél rá? :)

2023. febr. 12. 21:17
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem keresek annyit, de se az én kérdésemre, se a kérdező kérdésére nem sikerült értelmes választ adnod. Ha annyira okos, értelmes szakmunkás vagy, akkor várjuk a kifejtést. :)
2023. febr. 12. 21:44
 18/35 anonim ***** válasza:
77%

Igen! Már a járvány előtt is volt rá precedens, azóta pedig egyértelmű okokból nagyon népszerűvé vált a távtolmácsolás. Küldök hozzá egy linket, hogy lásd miről beszélek. Habár nem hiszem hogy érteni fogod, mert angolul van, és magyarul sem tudsz rendesen. 🙂

[link]

Persze kevesebb ilyen megbízás érkezik, de van ilyen is. Egy szóval sem írtam, hogy én CSAK tolmácsolok.

2023. febr. 13. 12:19
 19/35 anonim ***** válasza:
0%
Látom rágörcsöltél :D
2023. febr. 13. 12:41
 20/35 anonim ***** válasza:
77%
Megnyugtatlak, nem görcsöltem rá semmire, viszont árulkodó tud lenni, hogy csak ennyit vagy képes írni. Miért vagy büszke arra, hogy tudatlan vagy? 🙂
2023. febr. 13. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!