Megyeszékhelyen bruttó 400.000 Ft pályakezdő bérigény reális?
Közgazdász alap diploma, folyamatban lévő mesterképzés
C1 nyelvvizsga
Multinacionális cégnél mennyi lenne a reális bérigény?
8
4 év tapasztalattal 400-500? Én erre nem lennék olyan büszke. Pályakezdőként az első munkahelyemen kaptam 650-et, diplomával :) szóval igen, megérte tanulni. Ne irigykedj és akkor boldogabb életed lesz.
12
Nos kezdjük ott, hogy már az elején ellentmondasz saját magadnak. "A napi életben megélni kell, nem papírgyújtósra gyűjteni" - Ha már pályakezdőként jobban megéltem a diplomás állásomból, mint te 4 év tapasztalat után, akkor miért is nevezed papírgyújtósnak? :)
Ha már ilyen jól megy a számolgatás, nyugodtan kalkulálj tovább, hogy x év múlva mennyivel jobban fogok kijönni anyagilag. Továbbá ne úgy számolj, hogy egyetem alatt nem volt semmi bevételem, mert ösztöndíjat is kaptam, és gyakornokként is dolgoztam. Abban is tévedsz, hogy 750 a plafon. Tudod te egyáltalán, hogy egy multinál hogy működnek az előmeneteli lehetőségek? Másfél-kétévente promotálás egy felsőbb pozícióba, ami nyilván jobb fizetéssel is jár (de enélkül is minden egyes évben van béremelés, ugyanabban a pozícióban is).
Az a te bajod, hogy túlságosan be van szűkülve a látásmódod, mert minden áron saját magad akarod igazolni. A 9-es írta le a legjobban - buta vagy és képzetlen, és a frusztrációdat ilyenfajta önigazolással próbálod levezetni (csodálatos példája ennek a számtalan emoji amivel azt próbálod sugallni, hogy mennyire elégedett vagy a szakmunkás végzettségeddel, és lenézed a diplomásokat, közben valójában irigy vagy, és a jövedelmeddel kezdesz kapálózni - hozzáteszem hosszú távon abszolút nem jössz ki jobban).
Arról nem is beszélve, hogy a magadfajta tanulatlan emberek azt is képtelenek felfogni, hogy vannak egyesek akik egyszerűen SZERETNÉNEK tanulni, képezni, fejleszteni magukat, önmegvalósítani.
Figyelj csak, ne akarj mindenképp kötekedni. Keress rá nyugodtan az interneten, lexikonban, akárhol, hogy a fenti mondatban a "szélsőségi" szó teljesen megállja a helyét. Viszont erről csak akkor tudsz megbizonyosodni, ha tudsz szavakat, mondatokat értelmezni. Menni fog? Továbbá, mivel a nyelvünk alkalmazkodik, hasonul, az amblokk szó is teljesen helyes. Engedd meg, hogy hozzak még egy példát: a "pech" szót hogy szoktak kiejteni? C-vel? Ugye-ugye, hogy nem? :)
Az is mindent elárul rólad, hogy képes vagy egy blikk cikket belinkelni...
A 27-es kommented is egy kiragadott sarkítás. Pályakezdőként bizonyára van olyan, aki ennyit keres az ország egy adott részén. Kérlek nézz szét a fővárosban, hogy milyen bérezéseket kapnak az értelmiségiek. Kérlek majd kérdezd meg a kérdezőt, hogy néhány év tapasztalattal a háta mögött milyen lehetőségei lesznek.
Elhisszük, hogy irigy vagy. Nincs vele semmi gond. Viszont ne akarj nagynak tűnni egy gyakoris álarc mögött. Pláne ne akarj kioktatni helyesírásból, mert a korábbi kommentjeid láttán egy nyelvtantanár sírva futna ki a világból.
Illetve fel tudsz egyáltalán egyetlen értelmes érvet hozni arra, hogy mi a problémád azzal, hogy valaki tanulni, fejlődni szeretne? Miért vagy ilyen beszűkűlt, kicsinyes tuskó? Miért baj ha valaki ambíciózus, és diplomát, nyelvvizsgát szerez? Csak nem azért, mert te képtelen lennél rá? :)
Igen! Már a járvány előtt is volt rá precedens, azóta pedig egyértelmű okokból nagyon népszerűvé vált a távtolmácsolás. Küldök hozzá egy linket, hogy lásd miről beszélek. Habár nem hiszem hogy érteni fogod, mert angolul van, és magyarul sem tudsz rendesen. 🙂
Persze kevesebb ilyen megbízás érkezik, de van ilyen is. Egy szóval sem írtam, hogy én CSAK tolmácsolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!