Milyen gyorsétteremben dolgozni?
McDonald's, Burger King, KFC.
Milyen ilyen helyeken dolgozni?
Màr bocs
Mit fejlôdsz tanulsz egy ilyen helyen?az ùj burgerokat összerakni? :D èn szakàcskènt semmiii fejlôdèst nem làtok ebben
Robot ès kèsz
Tömöd a gèpet “hùssal”
Fritôzt tömöd
Shake fagyi gèpet
Feltöltöd a fogyòcikkeket kb ennyi
Mosogatàs takarítàs àrùrakodàs
Egy akàrki cigànyt beràntasz az utcàrol 3-5nap alatt kèpbenvan mindennel ahogy mondtam nekem ez egy gyalàzat a szakmàmranèzve
Munkànak meg robot
Apàm elnèzve hogy mit össze nem b@lf@szkodnak azzal a nyomorult paradicsommal hagymàval ès a salàtàkkal na az teljesen kiakaszt…
Komàm jön az àrù 7-10ig bôven elrakodsz mindent ès 5-6doboz paradicsomot ès hagymàt elôkèszíteni miaz?ès java mèg dèlutàn 3kor is küzködik vele….-.-
Annyi idô alatt a-z ig komplett ebèdet elkèszítek
Nekem semmi szín alatt nemvalò az ilyen robotolàs
Meg agyatlansàg…ezèrt nemtudom elkèpzelni mit lehet fejlôdni egy ilyen helyen?!?
11, én pl. turizmusban dolgozom alapból. Egyszer diákmunkásként dolgoztam KFC-ben még a képzésem alatt, aztán mikor covid miatt szünetelt a munkám, akkor mekiben.
Nekem nagy szükségem van arra a mindennapokban, hogy jól bánjak az emberekkel. Hogy akkor is ki tudjam nyalni a büdös parasztot, ha egy újgazdag büdös paraszt. Ebben sokat segített, hogy hozzánk mintha futószalagon érkeztek volna a frusztrált büdös parasztok. Az emberekkel jobban kommunikálok, jobban tudom kezelni a mindenen hisztizőt, a mindenen értetlenkedőt, az agresszívat, a részeget, stb.
Szakácsként neked más kompetenciák kellenek, és abban tényleg nem fejlődsz semmit egy gyorsétteremben. Ez pont arra lett kitalálva, amit te is mondasz, hogy ha behúzol bárkit az utcáról, az is be tudja gyakorolni pár nap alatt, hogy hogyan rakjon össze egy szendvicset. A gasztronómiához nem sok köze van, ebben egyetértünk, inkább egy gyár szerintem, ami a konyhán megy, nagyüzemi termelés. De ha előtte pl. irodai munkája volt valakinek, vagy diák, aki nem sportolt, akkor az állóképessége mindenképp fejlődni fog attól, hogy 12 órán át pörögnie kell, ha kasszára kerül, akkor az emberekkel jobban fog majd bánni, ha műszakvezető lesz, akkor a szervezőkészsége, problémamegoldó képessége, stressztűrése fog kilőni.
13. Azthiszem
Igazad van ami engem illet,nekem ez egy semmitadò hely
Viszont az àllòkèpessèg amit mondtàl hàt nemtudom megint necces mert àlni egyhelyben ès nèha elszaladni egy egy dobozka akarmièrt hàtt elègkevès vagyis inkàbb rohadtul nyàmnyilànak kell lenni hogy valakinèl ez javítsa az àllòkèpessèget
Nameg èn mint szakàcs vagyis mint ember….nekem semmi türelmem a vendègek “rinyàlàsa”felè mindig csodàlom valahol az olyanokat akik napiszinten!!!! Talàlkoznak az elègedetlen paraszt neveletlen sz@r rèteggel…
Èn màr màsztam volna ki a konyhàbol hogy elzavarjam a pitsàba nèmelyik rohadtulbekèpzelt barom vendèget
Nameg a kötekedôket akik “jùtùn”tanulnak fôzni ès majd nekem elmagyaràzza pèldàul egy k..v@ egyszerû ràntotthùsnàl hogy “igazàbol azt ùgykèszítik hogy..” AKKÒ HAZAMÈSZ OSZT ZABÀSZ OTTOHON B@SS@DMEG…
Az èn hètköznapi hôseim akik tartjàk az arcukat a “mèlyentisztelt”vendègeknek
..de ùgy imàdkozom hogy egyszer àtèljek egy tipikus filmes klisès jelenetet amikor egy rohadtbalhèzò vendèget ki kellene tessèkelni ^^
Respect ✊ nektek
Utolsó, mikor covid alatt dolgoztam gyorsétteremben, volt egy kollégám, aki szakács volt. Neki voltak hasonló rantjei, "hát zabáljon otthon a büdös paraszt, meg mondd meg neki, hogy a jó édes anyjával készíttessen ilyet", imádtam a tagot, rengeteget röhögtünk, rá emlékeztetsz :D
Amúgy ennek is megvan a maga könnyebsége. El kell viselni a parasztokat, de nem hatvan fokban dolgozol, meg nem 40 kg szemetet viszel ki este.
Állóképesség szerintem helyfüggő, ahol én dolgoztam, ott általában egy ember volt egy pályára, és pl. mekiben két oldal van, a sima, ahol a sajtburesz meg az alap burgerek készülnek, meg BOP oldal a másik felén, ahol a csirkehús, pite, sütike, tortilla készül, KFC-ben van a pácoló, ahol egyértelmű, mit csinálunk, a konyha, ahol panírozódik/sül a csirke, meg a csomi, ahol a szendvics/tortilla/krumpli/hagyma/saláta/palacsinta készül. Szóval ha ezekre egyedül vagy, elég sokat kell szaladgálni. Lehet, csak én fogom ki a helyeket, de volt már, hogy a műszakvezető kasszázott, és aztán rohant be a csomagolóra besegíteni nekem, aki meg a konyhán sütöttem a húst, miközben szendvicseket is kellett volna csinálni (nyilván közben szépen lemosni a kezemről a lisztes nyers húslét), meg a pácolóban forgott a következő adag hús közben. Na ott akkor bőven megvolt a 10 000 lépés még szünet előtt. Ugyanez akkor, mikor kasszás voltam, meg pakoló, meg közben még üzemelt egy drive-through is.
Amúgy dolgoztam rendes étteremben is, konyhalányként és pincérnőként is, pincérként mindig vártam azt a pillanatot, amikor már valakivel nem bírok, és végre rászabadíthatom a szakácsot :D De sajnos sosem jött el.
Ehh eggyütt kellene dolgoznunk :D
A szakàcskèny egy külön elcseszett faj na de a vendègek zöme is
Soha vèget nem èrô hàborù ez ès a pincèrek a szegèny sorkatonàk
..de vàrom màr a pillanatot amikor kiabàlnak “gyere segítsetek dobjàtok ki a parasztot”
^^ nagyonsok mindent megadnàk èrte
Tényleg csak annyit tudok elmondani mint az előttem szólók, a lehető legrosszabb munka ez főleg ha főállásban csinálod, nem csak kb. heti 20 órában diákként. Nem hiába van az, hogy mindegyik ilyen étterembe folyamatosan keresnek munkaerőt és kb mindenkit felvesznek. Sehova máshova nem lehet ilyen könnyen bekerülni, még egy gyárba se több műszakba.
Személyes tapasztalatból:
A rugalmas munkaidő itt azt jelenti, hogy főállásban arra a napra és arra a műszakra osztanak be, amelyikre akarnak, minden héten más beosztásod lesz. Hivatalosan a főállás az ugye napi 8 óraként van itt definiálva, de gyakran előfordul, hogy napi 12 órázni kell, hetente többször, tehát heti 48 órát simán ledolgoztathatnak veled. A szabadnapjaidon előszeretettel hívogatnak, hogy menjél be, mivel ugye nem látják előre, hogy mekkora a forgalom, hány dolgozó kell, meg ugye mindig van valaki, aki éppen lebetegszik, betelefonál, hogy ő most nem tud bemenni stb és akkor téged fognak behívni, hogy most azonnal indulj. Persze mondhatsz nemet, de akkor nem sokáig fogsz ott dolgozni. Kirúgni nem nagyon fognak, csak mondjuk a következő hétre lecsökkentik az óráidat modjuk heti 4 órára, tehát jeleznek, hogy már nem kellesz oda.
Nyilván spórolnak ahol tudnak, így általában nincs elég dolgozó, az esetek többségében több ember munkáját kell egyszerre elvégezned, ha a konyhában is dolgozol, vagy csak a sült krumplit sütöd, akkor 100% hogy sikerül valami maradandó égési sérülést összehoznod. Folyamatosan olajszagú leszel, naponta kell hajad mosnod ha nem akarsz büdös lenni.
A vásárlók jó része semmibe vesz, ráadásul az emberek itt kényesebbek mint bármely más boltban, üzletben, mivel itt kajáról van szó. Ha pénztáros vagy és a konyhában akármit elbasznak a kajában, nem azt kapják amit kértek, esetleg ott van benne egy hajszál, vagy éppen túl kevésnek ítélik a sült krumplit, esetleg már 10 percre várnak a kajára, akkor az rajtad fog csattanni, nem azon aki a kaját csinálta a konyhába, mivel te vagy a felszolgáló, téged látnak, veled fognak veszekedni.
Ha valami nyugis reggel van, akkor még oké, amikor nagy a forgalom és nincs elég ember (ami ilyen helyen mindennapi dolog), olyankor tényleg meg lehet bolondulni, agyf*szt lehet kapni, mikor egyszerre veszed fel a tucatnyi rendelést a drive thru-n folyamatosan, közben meg készítened is kell a kaját, közbe a kasszát is kezeled, meg adod ki a kaját stb. Aki nem ilyen pörgős személyiség vagy rosszul viseli a stresszt (lásd én) annak ez a munkakör elviselhetetlen. Közben ugyebár folyamatosan jönnek-mennek az emberek, de mivel nincs elég dolgozó, az asztalok folyamatosan mocskosak, a kuka mindig tele van, a vásárlók undorral ülnek le, hogy mi ez a mocsok itt körülöttük, dehát nincs idő feltakarítani mikor áll a sor.
Mindezt akár három műszakban ha olyan helyen vagy ami éjjel is nyitva van. És akkor ugyebár ott van a mosdó, amit neked kell kitakarítanod. Mindezt a Mcdonaldsban nappalis műszakban jelenleg 1200 forintos órabérért, a KFC-ben és a Burger King-ben ennél is kevesebbet fizetnek. Ha éjszakás vagy, akkor meg ott van a mélytakarítás amit el kell végezned, ami szintén ilyen undorító munka.
Még akkor van szerencséd, ha egy bevásárlóközpontban van az étterem, mert akkor az étteremnek nincs saját mosdója amit takarítani kellene és éjszakai műszak és drive thru sincs, ez azért megkönnyíti kissé az életedet.
Amit nem gyakran említenek, pedig kellene, az a b*szott undorító egyenruha amit hordanod kell. Ez nemcsak, hogy iszonyatosan ronda (ezelőtt ilyen nagyon ronda zöld volt a Mcdonaldsban, most ilyen szürke azt hiszem, kb mint egy sittes úgy néznek ki), de nem is ez a legnagyobb baj, hanem, hogy a nadrág pl. 100% műszálos kényelmetlen 1 fillért nem érő szar, amit NYÁRON IS HORDANOD KELL 40 FOKBAN, sőt, a konyhában ugye annál is melegebb lehet nyáron, de neked ugyanúgy hordanod kell a hosszú műszálas nadrágot, meg ugye azt a zárt "védőcipőt", ez a szabály, nem lehet mást hordani. Ez mindig kényelmetlen, de nyáron elviselhetetlen.
Ha diákként vagy csak ott, akkor nyilván sokkal jobb, mert nem tudnak heti 5 nap 12 órába odakényszeríteni, csak mondjuk heti 20 órába amikor ráérsz, nyilván diákként abba is van beleszólásod mikor mész be, csak akkorra írhatnak be, amikor elérhető vagy a tanulmányaid mellett, éjszakázást se várják el tőled stb.
Tényleg nem lehet hosszútávon elviselni, és tényleg nem is viseli el senki, azért lehet itt egyik napról a másikra munkába állni.
Valaki kérdezte mennyit lehet itt keresni mostanában: havi 168 órával számolva (ennyit dolgozik egy átlagos főállású), 1200 forintos órabérrel számolja, mindenféle műszakpótlék nélkül kb nettó 200 ezer. Ez minden munkáért nagyon kevés, de ilyen hajtós munkáért meg iszonyatosan szar. A minimum elviselhető standard itt az lenne, ha tényleg csak heti 40 órát kellene dolgozni, a szabadnapokon nem hívogatnának és minimum nettó 250 lenne az elviselhetőség alsó határa.
Ahogy jelenleg működnek ezek a helyek, az nem embernek való.
:D 17.
Milyen maradandò ègèst szedtèl te össze a fritôzzel..?🤔🤔😅
Lehet èn “bírom a forròt” amikor hajtàs van ès èpp nemtudok felkapni egy fogòt simàn puszta kèzzel kikapom az abban a pillanatban kiemelt vackot a kosàrbol..
Ha nem direk a szemedbe csapott bele esetleg de azsem lesz maradandò…
Multkor elvàgtam otthon az ujjam ès gumikesztyû volt rajtam
Beleèrt a kisujjam vège az olajba mikor egy rövidebb fogòval kutoràsztam az aljàn..ok melegvolt de eggyàltalàn nem vèszes
Komàm ami rendesen megèget az nem ez ez max megsüt!!!
A pörköltcukor az èget ès nemis törlöd le egy mozdulattal
Maradandò ègès neharagudj de nekem ez most jòl feldobta az estèmet :D
Csòkolom a finom bôröd 🥰🥰🥰😘😘😘
Nameg a meleg :D hàtt neis haragudj ami ilyen gyorsètterembe van az egèsz jò elviselhetô hô vs kisseb konyhàban ahol 6gàz èg a pofàdba non stop balrol a fritôz meg a grill ontja a meleget a sütô az meg annyiban jò hogy nem megy egèsz nap
De amikor megy akkor majdnem olyan az idô mint egy öntödèben ès a nyàri pokili napsütèsre kiülsz hûsölni
A faszagyerekek a konyhàban edzôdnek ès mennek tönkre idegileg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!