Az M30-ast nem kellett volna a munkahelyennek jan 31-ig a kezembe adnia? Senki se kapta meg
Kis olvasnivaló...
Hogyan kezdje az évet a munkaügy?
"M30-as adatlapok és járulékigazolások kiadása
2022. január 31-ig minden, SZJA levonást érintő jövedelemről ki kell adni az előző adóévre vonatkozó M30-as adatlapokat, járulékigazolásokat az érintett magánszemélyeknek.
Ezeket a jelenlegi szabályok szerint eredeti aláírással és pecséttel kell ellátni, ezzel igazolva, hogy a Munkaadó kiadta, a Munkavállaló pedig átvette az adatlapot és a dokumentumot."
HÁT ENNYI!
és aki mellékesen EV is, annak nem március ám a határidő!!
Igazolások, amelyeket január végéig ki kell adnia a munkáltatónak
"1. Jövedelemigazolás
A munkáltató köteles az adóbevallás teljesítéséhez a jövedelem igazolása céljából összesített jövedelemigazolást kiadni minden munkavállaló részére az adóévben teljesített adóköteles kifizetésekről, juttatásokról. A munkáltatói jövedelemgazolásra az M30-as nyomtatvány szolgál, amely letölthető a NAV honlapjáról. A munkáltatónak az adóhatóság által elkészített nyomtatvánnyal egyezően kell a jövedelemigazolást kiállítani.
Az M30-as igazolás kiadásának határideje az adózás rendjéről szóló törvény rendelkezése szerint legkésőbb az adóévet követő év január 31-e. Az igazolás átadását igazolni kell. Ha az igazolást nem postai úton küldik meg a magánszemélynek, akkor a munkáltató példányán az átvételt a magánszeméllyel aláírásával kell igazoltatni. Az állami adóhatóság a munkáltató által kiadott igazolás adattartalmát akkor fogadja el valósnak, ha az igazolás megfelel a magánokirat – törvényben meghatározott – formai és tartalmi követelményeinek, ezért a munkáltató által kiadott igazoláson szükséges a cégszerű aláírás."
Egyéni vállakozó vagy? Szükséged van rá még februárban? Ha igen, akkor jelezd a munkaügy felé, hogy kell a papír. Csak lehetőleg normális hangnemben, ne így, ahogy itt kommunkálsz.
Ha meg csak a jogaidon hőbörögsz, akkor tök felesleges. Nyilván meg fogod kapni a papírt időben*, mert a cégnek is el kell tudni vele számolni.
*Igen, tudom, január 31 lett volna az időben. De márciusig nincs rá szükség normál munkavállalóként, így februárban sincsenek vele elkésve.
". Nyilván meg fogod kapni a papírt időben*, "
Na ez már nem történhet meg!
És mondok még valamit: az átvételt a cégnek dátummal igazolnia kell. Mivel jan 31-i dátumnál későbbi NEM LEHET RAJTA így ha a cég a kezembe nyomja máris csal, mert arra fog kényszeríteni hogy pl feb 20-án írjam alá hogy én jan 31-én átvettem... és ha nem akarom ott helyben kirúgatni magam , alá is kell írnom!
Vagyis hazugság CSALÁS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!