Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az M30-ast nem kellett volna...

Az M30-ast nem kellett volna a munkahelyennek jan 31-ig a kezembe adnia? Senki se kapta meg

Figyelt kérdés
2023. febr. 4. 12:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%
Még a M29-est sem!!
2023. febr. 4. 12:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Nálunk február végéig adják ki.
2023. febr. 4. 12:24
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem. Márciusra kell úgy is.
2023. febr. 4. 12:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Kis olvasnivaló...

Hogyan kezdje az évet a munkaügy?

[link]

"M30-as adatlapok és járulékigazolások kiadása

2022. január 31-ig minden, SZJA levonást érintő jövedelemről ki kell adni az előző adóévre vonatkozó M30-as adatlapokat, járulékigazolásokat az érintett magánszemélyeknek.

Ezeket a jelenlegi szabályok szerint eredeti aláírással és pecséttel kell ellátni, ezzel igazolva, hogy a Munkaadó kiadta, a Munkavállaló pedig átvette az adatlapot és a dokumentumot."

HÁT ENNYI!

és aki mellékesen EV is, annak nem március ám a határidő!!

2023. febr. 4. 12:31
 5/11 A kérdező kommentje:

Igazolások, amelyeket január végéig ki kell adnia a munkáltatónak

[link]

"1. Jövedelemigazolás

A munkáltató köteles az adóbevallás teljesítéséhez a jövedelem igazolása céljából összesített jövedelemigazolást kiadni minden munkavállaló részére az adóévben teljesített adóköteles kifizetésekről, juttatásokról. A munkáltatói jövedelemgazolásra az M30-as nyomtatvány szolgál, amely letölthető a NAV honlapjáról. A munkáltatónak az adóhatóság által elkészített nyomtatvánnyal egyezően kell a jövedelemigazolást kiállítani.

Az M30-as igazolás kiadásának határideje az adózás rendjéről szóló törvény rendelkezése szerint legkésőbb az adóévet követő év január 31-e. Az igazolás átadását igazolni kell. Ha az igazolást nem postai úton küldik meg a magánszemélynek, akkor a munkáltató példányán az átvételt a magánszeméllyel aláírásával kell igazoltatni. Az állami adóhatóság a munkáltató által kiadott igazolás adattartalmát akkor fogadja el valósnak, ha az igazolás megfelel a magánokirat – törvényben meghatározott – formai és tartalmi követelményeinek, ezért a munkáltató által kiadott igazoláson szükséges a cégszerű aláírás."

2023. febr. 4. 12:33
 6/11 anonim ***** válasza:
56%
De most akkor mi a kérdés? Tudod te is, hogy mi a hivatalos, de, kellett volna, hogy kiadják.
2023. febr. 4. 12:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Egyéni vállakozó vagy? Szükséged van rá még februárban? Ha igen, akkor jelezd a munkaügy felé, hogy kell a papír. Csak lehetőleg normális hangnemben, ne így, ahogy itt kommunkálsz.

Ha meg csak a jogaidon hőbörögsz, akkor tök felesleges. Nyilván meg fogod kapni a papírt időben*, mert a cégnek is el kell tudni vele számolni.

*Igen, tudom, január 31 lett volna az időben. De márciusig nincs rá szükség normál munkavállalóként, így februárban sincsenek vele elkésve.

2023. febr. 4. 12:44
 8/11 A kérdező kommentje:

". Nyilván meg fogod kapni a papírt időben*, "

Na ez már nem történhet meg!

És mondok még valamit: az átvételt a cégnek dátummal igazolnia kell. Mivel jan 31-i dátumnál későbbi NEM LEHET RAJTA így ha a cég a kezembe nyomja máris csal, mert arra fog kényszeríteni hogy pl feb 20-án írjam alá hogy én jan 31-én átvettem... és ha nem akarom ott helyben kirúgatni magam , alá is kell írnom!

Vagyis hazugság CSALÁS!

2023. febr. 4. 12:49
 9/11 anonim ***** válasza:
89%
alapítványi iskolás őrült
2023. febr. 4. 13:03
 10/11 anonim ***** válasza:
10, Eggen, rájöttem már én is, kár volt rá időt pazarolni. 🤷‍♀️
2023. febr. 4. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!