Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan tudnék mindenkinek...

Hogyan tudnék mindenkinek megfelelni?

Figyelt kérdés
Egy nagy autószervizben lettem mindenes. Ez azt jelenti, hogy autókat kell garazsíroznom, mosni, ide-oda vinni és van egy telefonom, amin kb.10-12-en hívhatnak. A probléma az, ha valaki felhív, rögtön azt akarja, hogy az ő problémáját oldjam meg és a többit hagyjam! Ha így teszek, akkor a nap végén ott áll előttem egy csomó befejezetlen dolog. Mindenki reklamál, hogy miért nem oldottam meg,amire kért?
2023. jan. 31. 20:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ezt ne tedd, csak magadnak felelj meg!
2023. jan. 31. 22:43
 12/12 anonim ***** válasza:
Érdekes a 8-as hozzászólása. Én sosem gondoltam arra, hogy azért, mert több vagy jobb munkát végzek a kollégáim megutálnának. Abban igazad van, hogy az emberek eleinte furcsán néznek, ha jön egy olyan buzgómócsing fajzat, mint én. Aztán rájönnek, hogy teljesen ártalmatlan és nem érdekli csak a munka. Volt egy munkahelyem egy nagy cégnél. Olyan pozíció, ahová a régiek szerint csak kihalásos alapon és csak a csókosak kerülhetnek be. Egy év után kerültem be. Persze, méregettek, hogy vajon kinek a kije lehetek. Aztán néhány nap után rájöttek, hogy valószínűleg senkinek. Tény, hogy sokat dumálok, segítőkész vagyok és 200%-ot kap az ügyfél nálam. Látom, hogy nincs ehhez hozzászokva senki. Nekem meg ez az alap, a normális. Próbálom úgy csinálni, hogy aki odajön az ablakom elé, az úgy menjen el, hogy minden információt megkapott a pénzéért. Igazából ezt várná mindenki mindenhol, szóval ez nem különleges, hanem átlagos kéne, hogy legyen. Mellé még elég gyors is vagyok, ami a habitusomból ered. Egyszerűen semmit nem tudok lassan csinálni és közben végig muszáj beszélnem is. Ja, idegesítő dolog, de azért elviselik. Az az igazság, hogy ezekkel a dolgokkal tudom kompenzálni a hiányosságaimat. Sajnos nagyon szétszórt és feledékeny vagyok. Azért írtam ezeket le, hogy lásd kérdező, hogy mindenki oda tudja tenni magát valahogyan. A jó tulajdonságokat kell kidomborítani, hogy a hibáinkkal elnézőbbek legyenek mások. Nem gondolnám, hogy ezért utalnának mások. Gyorsabb, ügyfélorientáltabb vagyok, mint a többség. Viszont a nálam régebben ott dolgozók tudását, rutinját meg sem tudom közelíteni egy jó ideig. Viszonylag gyorsan sikerült beilleszkedni, mert látták, hogy megoldást keresek, nem kifogást. Ezt meg mindenhol megbecsülik.
2023. febr. 1. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!