Tulajdonképpen miért működik még a Munkaügyi Központ?
Micsoda történet.
Van akinek meg nincs internete. Az személyesen tud csak ügyet intézni.
Én amikor álláskereső voltam csak annyi volt hogy beregisztráltam oda, mert egyrészt azt reméltem hogy ajánlanak majd állásokat, másrészt elvileg ha 1 évig vagy nem tudom X ideig nem találsz állást és be voltál jelentkezve a munkaügyi központba akkor aki majd alkalmaz téged az kap valami támogatást. Szóval én emiatt a 2 miatt mentem oda.
Állást persze nem ajánlottak semmit, végül elhelyezkedtem egy HR-es cégnél, és ott azt mondták hogy ők lényegében azért dolgoznak, mert a munkaügyi központ nem dolgozik. Tehát az ilyen Pannonjob, Prohuman, Trenkwalder ezek mind olyan HR-es cégek akik fejvadásznak, kapcsolatban állnak munkáltatókkal és nekik keresnek embereket. Tehát azt csinálják, amit a munkaügyi központtól elvárna az ember. (Nem csak fizikai munkavállalókat, de szellemi dolgozókat is keresnek. Technikusokat, mérnököket is, elég széles a palettájuk)
Ha álláskereső vagy inkább a fent említett cégekhez menj be személyesen, akár mindegyikbe ami a környezetedben van, add meg nekik az adataidat és hogy kb. milyen állást keresel. Ők fognak telefonálni neked, ajánlani lehetőségeket, a munkaügyi központtól ilyet ne nagyon várj.
Amúgy a vicc az egészben hogy miután állást kaptam néhány hét után jutott eszembe bevinni a munkaszerződést a munkaügyi központba, hogy akkor én már így "kiregisztrálnék" erre közölték velem hogy mivel elkéstem, tiltva vagyok pár évig :D Hát mondom oké, köszönöm szépen a szolgáltatást.
Arra, hogy aki eleget dolgozott annak egy darabig adjanak segílyt.
Nem munkaközvetítők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!