Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tulajdonképpen Magyarországon...

Tulajdonképpen Magyarországon miért nézik le az egyszerű melóst? Ők húzzák a hátukon az országot, diplomásból meg már túlképzés van. Román diplomást is lehet találni itthonra, de a melós megy nyugatra.

Figyelt kérdés
2022. márc. 23. 19:34
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Mert az emberek többsége unintelligens és nem érti a világ működését.
2022. márc. 23. 19:36
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Mert kevés pénzt keresnek
2022. márc. 23. 19:39
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

2-es, szerintem ez fordítva van: lenézik, ezért keres a melós kevesebbet.

Kérdrző, mindig snnak van értéke, amiből hiány lesz. Ha hiány lesz (már most is van) amelósokból,kénytelenek lesznek tenni valamit, de lehet addigra késő.

2022. márc. 23. 19:45
 4/9 anonim ***** válasza:
94%

Kevés pénzt? :D kicsoda? A burkoló, az asztalos vagy a festő?

Azt hittem leszívom magam, amikor közölte a burkoló, hogy 600-ért csinálja meg a fürdőszobát. :D

Mondjuk más az a melós, aki kitanult egy szakmát és profi benne és más az, akinek 4 általánosa van és azért ment el gyárba/kőműves mellé, mert máshova nem kell.

2022. márc. 23. 20:44
 5/9 anonim ***** válasza:
29%

"Román diplomást is lehet találni itthonra, de a melós megy nyugatra."

Mondjuk ez pont nem igaz, de semmi gond.

2022. márc. 23. 21:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

4 Nem kell ehhez burkolonak vagy egyeb vallalkozonak lenni. Mezei raktaroskent is netto 300 ezret keresek, tulora nelkul, csak ket muszakban. Egy diplomas tanar ennek meg kb a felet, kozben o meg haza is viszi a munkat, stb. (Meg ugye van meg par diplomas allas, ahol nem fizetnek tul sokat…)

Szellemi munkaskent is maximum programozokent, mernokkent stb keresel jol, a tobbi irodista aki az egyszerubb munkakat csinalja (egy rakas pozicio betoltheto kozepfoku vegzettseggel), nem keresi halalra magat.

Viszont ettol fuggetlenul egy irodaba altalaban a kulturaltabb embereket veszik fel, hiaba van mind a kettonek csak kozepfoku vegzettsege, ha az irodista “normalis” ember, a melos meg egy alpari paraszt. Sok ilyen kollegam van, akik nem feltetlenul sik hulyek, de nem illenenek bele egy olyan kozegbe. Szerintem a lenezes inkabb a viselkedes miatt van. En is lenezem a kollegat, aki matt reszegen jon be dolgozni, es kozben nem hiszem el, hogy egy ekkora ceg (ismert, a teruleten a legjobb) ezt megengedi.

2022. márc. 23. 23:48
 7/9 anonim ***** válasza:
76%

Le lehet pontozni az 5-ös válaszomat, ettől még nem lesz igaz amit a kérdező ír.

Vegyünk egy román építészt, valószínűleg sokkal nehezebb neki elhelyezkednie nálunk, mivel sem a szabályokat, sem a nyelvet nem tudja, nincs szakmai nyelvtudása, ezzel már erősen meg van lőve.

Ezzel szemben román melós bárhol tud dolgozni. Tudom miről beszélek, tele van az építőipar románokkal, ukránokkal. Általában van köztük 1 magyar aki mindkét nyelvet beszéli a többi meg csinálja a dolgát.

2022. márc. 23. 23:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

6! Ez rossz példa, mert van jópár raktáros ismerősöm, azok magyarországi viszonylatban kiemelkedően keresnek. Az egyik ismerősöm pl 400 nettót kap, mert jó helyre ment. Ráadásul sok helyre keresnek embert, válogathatsz is, ha meg targoncázni is tudsz, akkor az is megdobja a fizut.

Én irodában dolgozom vezető pozícióban, nem panaszkodom a fizetésemre. Az átlaghoz képest mondhatjuk kimagaslónak, ellenben a megéléshez/előrelépéshez kevés.

De van abban igazság amit mondasz, én pl inkább kifizettem többet a festőnek akiről tudtam, hogy nem iszik és kultúrált, mint hogy féláron jöjjön hozzám valami alpári, köpködős 4 általánossal rendelkező Béla, aki elől zárni kell a fél házat is.

Ezt a réteget nézik le, nem a szakembereket meg a "melósokat".

2022. márc. 28. 17:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Minek a román, ha túlképzés van?
2022. aug. 26. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!