Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Minden munkahelyen van próbana...

Minden munkahelyen van próbanap? Neked volt?

Figyelt kérdés
Hol dolgoztál akkor?

2023. jan. 22. 20:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
33%
Diplomás melóknál nincs, csak az egyszerűbb pozikban.
2023. jan. 23. 10:36
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Volt. Minőségellenőrként gyárban, vagyonőrként. Csak akkor vállaltam próbanapot, ha napi bejelntéssel bejelentettek, és kifizettek. Ingyen napot nem. Kb 5 vagyonőri munkát szalasztottam így el, mert ingyen goldolták a próbanapot.
2023. jan. 23. 11:27
 13/18 anonim ***** válasza:
25%
Általában alja-munkáknál találnak ki ilyet. Hivatalosan nem létező fogalom. Ettől függetlenül voltam próbanapokon, ki is fizették.
2023. jan. 23. 20:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ügyfelem, kb 150 fős cég, egyetlen egyszer volt próbanap, akkor a munkavállaló valamiért külön ezt kérte. Irodai adminisztráció.
2023. jan. 23. 22:39
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2023. jan. 23. 22:49
 16/18 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk lehet, ha a munkavállaló szeretné. Persze nem hivatalos, csak bejön egy napra megnézni, hogy tetszik-e neki a hely, szeretne-e maradni.
2023. jan. 26. 08:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez leginkább attól függ ki milyen területen dolgozik.

Hivatalosan nem is lehetne "próbanap", de a gyakorlatban pl.: kereskedelemben, vendéglátásban kb a 90% így kezdi.

Jobb esetben EFO van, de ott is megy az okoskodás, mert nem egy és nem két cég csinálja azt az első két hétben csak az van náluk ( tehát nem 1 max 2 nap, hogy mind a két fél lássa mi a helyzet ) és adja a minimumot ennyi ideig, amit muszáj napi bejelentés esetén, de egy forinttal sem többet. Ha szerencséd van aztán lesz normális szerződés, de sokszor inkább új balekot keresnek újabb ilyen 2 héttel ( gondolom nem kell magyaráznom miért).

Aztán van olyan terület, ahol kizárt pl orvosi pályán nem találkozol ezzel, de a párom mérnökként sem "próbanapozott" még soha életében, ahogy én sem az állami szférában (diplomásként- gazdasági terület).

Szóval összetett ez azért.

2023. ápr. 4. 20:56
 18/18 anonim válasza:
Nekem még soha nem volt. Mérnökinformatikus vagyok.
2023. máj. 3. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!