Normális a bűntudat, ha nem megyek dolgozni?
Mert még fiatal vagy és motivált.
Pár évig nekem is ilyen volt. Szabadság alatt is informálódtam, mert szerettem a munkám.
Majd idővel elmúlik a rossz érzés.
Nem normális. Mint ahogy ha beteg vagy, sem kell, hogy lelkifurdalásod legyen, amiért otthonmaradsz kipihenni.
Most eszembe jut, hogy találkoztam már olyan dolgozókkal életem folyamán, akiket a főnökük szinte sosem engedett szabadságra, és gyakran heti hét napot dolgoztatta őket. És amikor kérdeztem őket, hogy nem rossz-e ez így, avval jöttek, hogy legalább ők abban a tudatban lehetnek, hogy fontos, nélkülözhetetlen alkalmazottak. Ezen nevetnem kellett. Persze nyilván jobb avval ámítania magát valakinek, hogy azért nem kap soha szabadságot, mert a melóhelyén egy fontos fogaskerék, semmint szembenézni a ténnyel, hogy a főnöke kizsákmányolja, és nem hagyja élni.
A lényeg, kérdező, hogy ne legyél lelkiismeretesebb a kelleténél, mert ha észreveszik, ki fogják használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!