Miért mennek sokan ebben az országban 200-300 ezer ft-ért dolgozni, mikor ennek a duplájából is alig lehet megélni?
Én is kb nettó 500 ezer ft-ot keresek, ismerőseim is hasonló szinten keresnek és megérezzük az inflációs szorongást.
Hogyan tudnak sokan egész hónapban rosszabb rosszabb melót csinálni picivel több mint a minimálbérért?
Elkúrt az egész rendszer, nincs benne logika. Ha nem dolgozol akkor még annyira se tudnál meg élni. Egy ideális világban nem kellene ilyen munkákat végezni egyáltalán, és mindenki békében élne.
Tehát overall azért mennek dolgozni, mert gondolják hogy nem képesek a rendszer ellen fellázadni, ezért inkább ezt a "könnyebb" utat választják. Ha mindenki egységes lenne és értelmes, már rég nem ez lenne ami.
Adj lejjebb az oltári nagy igényeidből, tanulj meg tudatosan élni, és máris nem fogsz annyit panaszkodni. Tudod, a magadfajták milliós fizetésnél is panaszkodnának, hogy nekik még az is kevés lenne.
Szerintem más jobban megél kevesbből, mint te ennyiből.
Azért, mert nem mindenki annyira okos; nem mindenki annyira dörzsölt; nem mindenki tud helyezkedni; nem midnenki 100%-osan egészséges, így nem feltétlen mobil; van, aki megelégszik ennyivel is.
Igen, sokminden múlik a zemberen is, de nem mindekit lehet/tud a politika sem kötelezni, hogy mennyéééé a legjobb helyre dóóóógozni.
Mert a 200 is több mint a semmi.
Mellesleg a jelenlegi munkámmal 220at keresek sajnos. De azt csinálom amit szeretek, boldog vagyok a munkahelyemen, nem gyomorideggel megyek minden nap. Valahol ez egy kicsit fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!