Hegesztői végzettséggel és gyakorlattal mennyi pénzt lehet keresni Németországban?
4 éves gyakorlatom van Co2- hegesztésben.
Ennek ellenére kezdőnek mondanám magam, jobbára vékony anyagokat hegesztettem max 5mm anyagvastagságig, viszont szerintem nem okozna gondot megtanulni hogyan kell vastagabb anyagot hegeszteni. Persze ha megmutatják.
Nagy átmérőjű mondjuk 100-as és nagy anyagvastagságú csövet nem hegesztettem még.
Hol kellene ezt elkezdeni. Szeretnék valamit kezdeni az életemmel és ezt úgy érzem itthon nem valósítható meg. Ez a 250-300 ezres fizetés hegesztésért itthon nem elég, egyébként se bármilyen munkát végezzen az adott illető.
Németországi hegesztői munkavégzés során mennyi pénzt lehet félrerakni ami tisztán megmarad? Tehát lejön belőle a szállás (ha kell fizetni), nyilván az étkezések, egyéb felmerülő költségek mondjuk utazás szállástól a munkahelyre mondjuk saját autóval (ezt nem tudom kint támogatják- e a cégek). Arra az összegre gondolok ami nem maga a kinti "létezésre" kell.
Illetve úgy, hogy havonta hazajárás során egy oda vissza kanyar kb 100 ezer forint a benzinköltség. (egyáltalán ez megoldható pl 3 hét kinti munkavégzés és 1 hét itthon tartózkodás?
Így akkor mennyi pénz marad, ha hegesztőként tud valahogy érvényesülni az ember.
Angolul meg tudom magamat értetni. A német nyelvtudásom csekély tudok néhány szót pár mondatot ki tudok fejezni.
Nettó 2000 euró, 20 munkanappal (tehát teli hónap). De ez pikk pakk ellehet baxni, ha te ide oda fizetgetsz, havonta hazajársz stb.
A legegyszerűbb először kimenni magyar közvetítővel, majd vagy átvetetni magad a német céghez, vagy keresni már ott másik munkahelyet. Nyilván akkor vesznek át, ha megtudsz szólalni németül. Anélkül esélytelen.
Az, hogy mennyi a lakás, attól függ. Ha munkás szálló, akkor a cég úgyis levon érte kb 200 eurót havonta rezsivel együtt. A kaja kb 150 euró egy embernek. Plusz a hazajárásért, ha esetleg teletaxit fogsz ki, egy haza út kb 30-40 ezer forint. Vissza ugyanenni.
Ha saját lakást akarsz, akkor lakbér+rezsi+kaja olyan 1000-1200 euró között jön ki.
De a legtöbb cégnél ez nem úgy megy, hogy te kimész 3 hétre, aztán 1 hét haza. De keress munkaközvetítőt, vagy ha már tudsz németül, keress úgy munkát.
Nem fogjuk helyetted elintézni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2. válaszoló R betű alatt mire gondolsz?
Egyébként nekem volna "kifelé" segítségem egyelőre nem hegesztői melóba hanem másban ahol olyan 1800-2000 eurót fizetnek, ebből lejön a szállás amit nekem kell ebből fizetni ami 400 euró + a kaja + egyéb költségek. Maradna kb 1000 euró ebből még lejön az oda vissza kanyar. Hazajárás még nem tisztázott (a kérdésben is ezért írtam úgy hogy egyáltalán megoldható-e). Ki hogyan oldja meg, munkáltatója hogyan tud "elengedni"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!