Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hegesztői végzettséggel és...

Hegesztői végzettséggel és gyakorlattal mennyi pénzt lehet keresni Németországban?

Figyelt kérdés

4 éves gyakorlatom van Co2- hegesztésben.

Ennek ellenére kezdőnek mondanám magam, jobbára vékony anyagokat hegesztettem max 5mm anyagvastagságig, viszont szerintem nem okozna gondot megtanulni hogyan kell vastagabb anyagot hegeszteni. Persze ha megmutatják.

Nagy átmérőjű mondjuk 100-as és nagy anyagvastagságú csövet nem hegesztettem még.

Hol kellene ezt elkezdeni. Szeretnék valamit kezdeni az életemmel és ezt úgy érzem itthon nem valósítható meg. Ez a 250-300 ezres fizetés hegesztésért itthon nem elég, egyébként se bármilyen munkát végezzen az adott illető.

Németországi hegesztői munkavégzés során mennyi pénzt lehet félrerakni ami tisztán megmarad? Tehát lejön belőle a szállás (ha kell fizetni), nyilván az étkezések, egyéb felmerülő költségek mondjuk utazás szállástól a munkahelyre mondjuk saját autóval (ezt nem tudom kint támogatják- e a cégek). Arra az összegre gondolok ami nem maga a kinti "létezésre" kell.

Illetve úgy, hogy havonta hazajárás során egy oda vissza kanyar kb 100 ezer forint a benzinköltség. (egyáltalán ez megoldható pl 3 hét kinti munkavégzés és 1 hét itthon tartózkodás?

Így akkor mennyi pénz marad, ha hegesztőként tud valahogy érvényesülni az ember.

Angolul meg tudom magamat értetni. A német nyelvtudásom csekély tudok néhány szót pár mondatot ki tudok fejezni.

2023. jan. 13. 09:51
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Nettó 2000 euró, 20 munkanappal (tehát teli hónap). De ez pikk pakk ellehet baxni, ha te ide oda fizetgetsz, havonta hazajársz stb.

A legegyszerűbb először kimenni magyar közvetítővel, majd vagy átvetetni magad a német céghez, vagy keresni már ott másik munkahelyet. Nyilván akkor vesznek át, ha megtudsz szólalni németül. Anélkül esélytelen.

Az, hogy mennyi a lakás, attól függ. Ha munkás szálló, akkor a cég úgyis levon érte kb 200 eurót havonta rezsivel együtt. A kaja kb 150 euró egy embernek. Plusz a hazajárásért, ha esetleg teletaxit fogsz ki, egy haza út kb 30-40 ezer forint. Vissza ugyanenni.

Ha saját lakást akarsz, akkor lakbér+rezsi+kaja olyan 1000-1200 euró között jön ki.

De a legtöbb cégnél ez nem úgy megy, hogy te kimész 3 hétre, aztán 1 hét haza. De keress munkaközvetítőt, vagy ha már tudsz németül, keress úgy munkát.

Nem fogjuk helyetted elintézni.

2023. jan. 13. 10:30
 2/6 anonim ***** válasza:
14%
2500-3000 euró, ha jól megy. Plusz állják a szállást, hazautat sok munkaerőkölcsönzőnél. Pl az R betűs.
2023. jan. 13. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A német nyelvtudás elengedhetetlen, hogy el tudd magad adni a munkaerőpiacon.
2023. jan. 13. 10:57
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2. válaszoló R betű alatt mire gondolsz?

Egyébként nekem volna "kifelé" segítségem egyelőre nem hegesztői melóba hanem másban ahol olyan 1800-2000 eurót fizetnek, ebből lejön a szállás amit nekem kell ebből fizetni ami 400 euró + a kaja + egyéb költségek. Maradna kb 1000 euró ebből még lejön az oda vissza kanyar. Hazajárás még nem tisztázott (a kérdésben is ezért írtam úgy hogy egyáltalán megoldható-e). Ki hogyan oldja meg, munkáltatója hogyan tud "elengedni"?

2023. jan. 13. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha nem munkaközvetítővel mész ki, vagy nem dolgozol napi 12 órát még szombaton is, akkor esélytelen, hogy téged elengedjenek 3 hetente egy hétre. Semelyik német cég nem csinál ilyet, max ha 12 órázol akkor levonják a túlóráidat és haza mehetsz, de akkor hiába gürizel 12-ben, mert 8 óráért kapod a béred és ezt is csak akkor, ha munkaközvetítőzöl, ők engedékenyebbek.
2023. jan. 13. 11:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, nem cél ez a 3-hét 1 hét nyilván lehet nagyobb intervallum is. Viszont szerintem az már nem életszerű a 2 vagy akár a 3 havonta hazajárás.
2023. jan. 13. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!