Mit lehet csinálni egy ilyen kollégával?
Van egy kolléganőm aki mióta ott vagyok a melóhelyen, folyamatosan beszólogat, piszkál, tolja a hülyeségeit. De nem csak nekem, mindenkinek. Nem kell semmi durvára gondolni, de sokszor azért súrolja a "na most beverem a képed" határát. Emellett eszméletlen egoista és manipulatív is. Csak úgy jó minden ahogy ő csinálja és ha valaki mégis máshogy merészel csinálni valamit, akkor leüvölti. Szinte mindenki utálja, még a főnök is, de mégse rúgják ki. Rejtély, hogy miért...
Már második éve keresünk állandó karbantartót/szerelőt, de egy se marad itt, mert mindet elüldözi. Senki se felel meg neki (nincs semmi főnöki pozícióban), mindenkivel kiabál, emiatt a próbaidő lejárta után mindenki elmegy. A főnök csak csóválja a fejét...
Egyszer kiálltam magamért és visszaszóltam neki. Ekkor megfenyegetett, hogy kirúgat, mert ő már 15 éve ott van és neki jobban hisznek...
Mit lehet tenni egy ilyen kollégával?
Ohohohóóó. Szokott hibázni. Ilyenkor mindig felhívom rá a többiek figyelmét, de itt mutatkozik a profi manipulációja. Elhiteti mindenkivel, hogy ez nem akkora hiba, de ha én megcsinálom ugyanazt, akkor le van harapva a fejem...
Továbbá nem hatja meg ha ilyennel próbálkozom. Túl egoista hozzá. Már próbáltam. Rendíthetetlen a magabiztossága.
Nekem is volt hasonló kolléganőm. Ha valaki hibázott mindig hangosan mondta, hogy hallja a főnök és nyomja a hülyeségét, hogy így meg amúgy kell csinálni.. Az új kollégáknak mindig tette a fejét.. Mindig hangoztatta, hogy ő tudja a legjobban ő itt az ész ő dolgozik itt 10 éve.. Aztán amikor már volt elég tapasztalatom és jobban is ment nekem mint neki akkor is próbált fölényeskedni meg hibát találni a munkában, még a tökéletesben is. Aztán csak magát égette be mindig amikor megmagyaráztam neki (mindenki előtt), hogy ez miért is egyszerűbb így meg jobb is mint az ő megszokottja. Ezek után már nem volt nagy a szája, az új kollégákat is nekem kellett betanítani, nem neki. A főnök itt se rúgta ki mert tudott róla 1-2 dolgot és félt, hogy kikotyogja(olyan dolgok amikről mindenki tudott csak ő volt az első aki zárt ajtó mögött megmondta neki mert betojt, hogy ki lessz rakva).
Szóval szállj szembe vele mutasd meg, ha te jobb vagy és ne engedd fölényeskedni! Nyomd el szépen a kis beképzeltségét! A főnök nem fog kirúgni, ha jó munkaerő vagy! Sőt, ha már nagyon megunja majd őt rakják ki az biztos. De ehhez kell egy vele 1 szinten lévő (vagy jobb) tudás az adott munkakörben.
Most kolléga vagy kolléganő?
Mi köze van neki a karbantartóhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!