Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Huszonévesen mit kezdjek...

Huszonévesen mit kezdjek magammal, ha teljesen kiégtem?

Figyelt kérdés

Egész eddig àllamigazgatàsban dolgoztam, nem szeretném kiírni, hol, kérlek ne haragudjatok emiatt.

19évesen az első helyemen én voltam a legfiatalabb, amiért àllandóan féltékenyek voltak az idősebb női kollégàk. Nagyon sokat és lelkiismeretesen dolgoztam, annyira szerettem azt a munkàt, hogy elkezdtem főiskolàra jàrni, ami szakmabeli volt. Ahogy elvégeztem és bevittem a papírom erről, egyből elkezdtek mégjobban kikezdeni, mert féltették a munkahelyüket. Eljöttem onnan, mert nem bírtam tovàbb.

Màsodik munkahelyem hozzàm eléggé méltatlan volt, de azért jelentkeztem oda, mert el kellett költöznöm a csalàdomtól messze, és itt kaptam szàllàst a munkàmhoz. Ekkor is tovàbb tanultam. Azóta dolgoztam több osztàlyon is, ahol szintén kipécézés miatt eljöttem. Olyan szinten kicsinàlt a volt csoportvezető, hogy úgy érzem, hónapokba telik helyrejönnöm majd.

Tudom, én is hibàs vagyok, mert mindig inkàbb meghúztam magam, dolgozni mindenhol szerettem, de ez lett a vesztem.

Most ismét új munkahelyen vagyok, ahol meg betanítani se tud senki, koràbban kell kelnem, de felmondani nem tudok, mert itt is szállást kapok. Albérletet sajnos kifizetni nem tudnàm, hitelem is van.

Abban bízom, hogy ha megkapom a diplomàm, akkor talàn azzal màr kereshetek egy normàlis àllàst.

Sajnos minden nap azt érzem, hogy az egész egy nyűg a szàmomra, alig bírok felkelni, semmi kedvem egész nap, nem tudok màr kedves lenni az emberekkel, nincs kedvem beszélgetni, ismerkedni, még el sem indulok, de màr alig vàrom, hogy mehessek haza...

Egyszerűen minden energia kiszàllt belőlem :( Hogy lehetne ezen segíteni?

2023. jan. 2. 07:32
 1/9 A kérdező kommentje:
Egyébként nem tartom magam egy rossz embernek, inkàbb csak tényleg az van, hogy nehezen àlltam ki magamért, ha meg megpróbàltam, akkor is én húztam a rövidebbet. Egyszerűen azt is nehéz megemésztenem, hogy màr 10éve a munka vilàgàban vagyok, mégsem értem el szinte semmit, màr azt sem tudom megmondani, mi az, ami érdekel, úgy érzem màr, hogy semmi. Hiàba hajtottam, hiàba voltak velem elégedettek, ez a fizetésemen sem làtszott meg soha. :(
2023. jan. 2. 07:35
 2/9 anonim ***** válasza:
27%

Van az embereknek az a része, aki bárhova megy mindig azt érzi, hogy Őt kiakarják utálni, pedig szó sincsen erről. A munkahelyen a beilleszkedés mindig 2 félen múlik, és azt írtad, hogy akárhova mentél, ezzel mindig gondod volt.

Tudom, hogy én leszek a rossz és a szemét, mert nem azt mondom, amit hallani szeretnél de keress fel egy pszichológust, mert elsőre úgyanaz vagy mint nagyon sokan, hogy beilleszledni, és alkalmazkodni nem tudsz.

Bármennyire is rossz egy munkahelyen nem annyibol áll a nap, hogy bemesz es kussba dolgozol, pláne ha iroda és nők vannak ott.

Peraze a beilleszledés nem egyenlő a mások furásával.

Kicsit legyél nyitottabb.

2023. jan. 2. 08:00
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem haragszom, én szívesen veszem mindenki véleményét.
2023. jan. 2. 08:15
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
#2 Na mert te biztos a beilleszkedés és az alkalmazkodás nagymestere lehetsz. Ezért gyűlölöm az embereket mint a magadfajtákat is, nem, nem elég, hogy szerencsétlen elvégzi a munkáját normálisan, nem. Ki kell kezdeni és kötekedni kell vele, igaz? Júj mert nem tud beilleszkedni, de amúgy elvégzi a munkáját normálisan, de ez nem elég, mert a sok torzszülöttnek ez sem elég, mert nem áll neki jópofizni és mások hülyeségét hallgatni , hanem inkább csinálja kussban a munkáját ? Ez a baj ?
2023. jan. 2. 08:32
 5/9 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező, ilyesfajta emberekkel nem tudsz mit kezdeni, az emberek ilyenek. Valakit mindig ki kell kezdeniük, téged azért kezdtek ki mert valószínűleg intelligensebb vagy, és sokkal jobban végezted a munkádat ott mint bármelyik rosszindulatú féreg (már bocsánat),erre irigyek lettek, valamint nem fogják a másiknak hagyni, hogy lehetősége legyen feljebb jutni. Ez nem a te hibád. Biztosan neked is megvannak a hibáid, de a leírtak alapján nem ez volt az oka amiért “kikezdtek”.

#4-es voltam.

2023. jan. 2. 08:40
 6/9 anonim ***** válasza:
94%
Sajnos a legtöbb helyen elvárás, hogy bazsalyogni kell a kollégákkal, pedig a francnak se hiányzik. Én sem barátkozni járok a munkahelyemre, hanem dolgozni. Nálam már megszokták, hogy nem beszélgetek, csak ha nagyon muszáj, de kb egy emberrel.
2023. jan. 2. 09:09
 7/9 anonim ***** válasza:
95%
Én is munkáról munkára ugraltam és közben online csináltam a dolgaim, amiből változást várok. Te is ezt tudod tenni. Mellette filozófiát tanulok hogy el tudjam fogadni a helyzetemet. Ha akarsz írj privátban és mesélek, és te is meselhetsz. Eléggé megéltem én is azt hogy bármit teszek nem jó, úgy hogy nagyon gyorsan tanulok be és lelkes voltam. A cégek nem képesek felismerni mi jó nekik, sőt, mérgezik azt.
2023. jan. 2. 09:24
 8/9 anonim ***** válasza:
94%

Én szociálisnak gondolom magam, de annyira én sem szeretek beszélgetni a kollégákkal. Semmi sem jó. Az se, ha beszélsz, mert tuti mondasz egyszer egy hülyeséget és akkor beszólnak hogy milyen hülye vagy. Ha nem beszélsz, akkor meg az a baj, hogy antiszoc vagy. Én hiába szeretek beszélgetni, jobban érzem magam, ha csendben dolgozom, ha épp nincs senki az irodában, csak én (ilyen életem során talán 3x volt). Szocializálódok munkán kívül eleget. De persze elvárás, hogy legyünk BFF-ek.

Az meg valós probléma, hogy fiatal vagy és azért nem vagy szimpi. Sok nő képtelen elfogadni, hogy már nem huszonéves és azt utálja, aki "megteheti", hogy annyi. Engem két asszony utált emiatt, egyszer 20, egyszer 22 éves voltam. Ha addig mosolyogtak is, megláttak engem és összetört a lelkük, a mosolyuk szépen lejött az arcukról. Az egyik amúgy kb ki is rúgatott. Diákmunka volt és ő írta a beosztást, egyszer mondta, hogy "jövő hétre nem írtalak be", majd soha többet nem kerestek, mondjuk én sem őket. A másik asszony meg mondta is egyik üvöltő bunkózása közben, hogy én még fiatal vagyok és nagyon meg fogom szívni az életben. Na velük én aztán lehettem akármilyen kedves, őket zavarta, hogy már idősebbek.

Hogy mit tegyél a kiégés ellen, jó kérdés, én most egyéni vállalkozó lettem (még főállás mellett), a hosszútávú célom vállalkozóként dolgozni olyat, amit szeretek és akkor dolgozhatok egyedül, az ügyfelek meg úgyse fognak kiutálni meg nem kell velük napi 9 órát beszélgetni :D Mondtad, hogy tanultál, esetleg tudnád nem alkalmazottként, hanem vállalkozóként végezni? Idővel persze. Sajnos 1-2 évig még muszáj lesz dolgoznod, ha meg akarsz élni.

2023. jan. 2. 09:30
 9/9 anonim ***** válasza:

#4 na persze, mert munkahelyrol munkahelyre vandolrolva, mindenki rossz, mindenki utalatos, mindenki hibas. De persze az az egyen soha se, akit mindig kikezdenek....

Bar nekem mindegy is, javasoltam egy segitseget, de innen is latszik ki az aki tamad, nyilvan az aki (gindolom en) hasonlo cipoben jar....

Ennek ellenére fenn tartom a válaszom, javaslom a pszichologust, es tovabbra sem rosszbol, barmennyire is szeretne nemelyik ugy beallitani.

2023. jan. 2. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!