Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Önéletrajzba beleírjam ha...

Önéletrajzba beleírjam ha megértem és beszélek angolul, de nem abból érettségiztem?

Figyelt kérdés
Anno németből érettségiztem, de abból szinte semmi nem maradt meg, csak alap szavak/bemutatkozás stb. Angolt sosem tanultam, viszont a kocka "életmódnak" köszönhetően elég jól megértem az angolt. Kitöltöttem egy online tesztet, aszerint B2 szinten vagyok. Szerintetek beleírjam? Europassos önéletrajzba szinteket is szoktak írni, viszont egy online tesztecske alapján nem akarok egy B2-es (haladó középfok) szintet megelőlegezni magamnak. Olvasás után 99% százalékban megértem mit olvasok, szép kiejtés és nem hadarás esetén hallás után kb. 90-95% ra lőném be magam. Beszélgetés szintén már nem érzem magam olyan jónak, ott kicsit jobban át kell gondolnom, hogy hogyan fogalmazzak, azt olyan 75-80%-ra mondanám. Őszintén szólva sajnálnám ha nem írhatnám bele, mert tényleg elég jól megértem az angolt, viszont papírom nincs róla.

2022. dec. 30. 11:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A 3-asnál két és fél sorba 3 hülyeséget belezsúfolni, ehhez már tehetség kell! "Nincs rá bizonyíték, ergó nem is létezik" - ez nagyon nem igaz! Megjegyzem egy régen szerzett nyelvvizsga papír sem jelent aktív nyelvtudást. "Nincs papír, nincs szakértelem" - már hogyne lehetne! És főleg: "ne gondold, hogy bárki tesztelni fog", hát nem sok állásinterjún fordulhatott meg a hármas, pont hogy saját maguk tesztelik, amennyiben szükség van a nyelvtudásra. Ha a vizsgapapír az állás betöltésének a feltétele lenne, beleírták volna a hirdetésbe. De kérdező, mi az, hogy "sajnálnám, ha nem írhatnám bele"? Mi adunk engedélyt vagy mi? Nem te döntöd el, bárki jóváhagyása nélkül, hogy mit írsz bele? És pont azt írd bele, amit szükségesnek látsz a képességeid kidomborításához.
2022. dec. 30. 11:59
 12/15 A kérdező kommentje:

Egyébként ezek az online tesztek mennyire mérvadóak?

Itt tettem egy próbát: [link]

Mondhatni tippelős teszt, de én tényleg végiggondoltam a válaszokat nem hasraütésszerűen töltöttem ki.

Beszélgettem már angol fórumokon is, szóval megértem a nyelvet.

2022. dec. 30. 13:23
 13/15 anonim ***** válasza:
35%

Szóval valójában egyik nyelven sincs használható nyelvtudásod.

Beleírhatod, sőt írd is bele, de írd oda, hogy alapszint, nehogy azt gondolják munka szintjén tudod használni

2022. dec. 30. 13:35
 14/15 anonim ***** válasza:
Hol van ezen az oldalon teszt? Azt az aloldalt linkeld be, mert így nem találom. De látatlanban, ha tippelős, akkor nagyjából nulla szinten mérvadó, a nyelvvizsga nem tippelős. És ha csak nyelvtan és szókincs van benne, akkor szintén nulla szinten mérvadó, mert a nyelvvizsga készségeket mér.
2022. dec. 30. 13:40
 15/15 A kérdező kommentje:
Van az oldalon egy egy olyan opció fül, hogy ingyenes próba (jobb felső sarokban 3 vonal). Nincs pontos link hozzá.
2022. dec. 31. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!