Valóban már nem olyan érték már egy munkahely, az emberek mostanában sokkal jobban könnyebben váltanak?
Én csavarnék egyet a dolgon, szerintem éppen az idősebb generációkat jellemzi a "röghöz kötöttség-mentalitás". A Kádár-rendszerben nemigen váltott az ember munkahelyet, nem volt miért. Munkavállalóként nem volt miből választani, ha mégis, a bér, a tennivaló kb. ugyanolyan volt. A '90-es években, az elbocsájtási hullámok idején, örült az ember, ha volt munkája, nem kockáztatták a munkanélkülivé válást.
A mostani fiatal munkavállalónak nyitott az útja akár a nagyvilágba is, sok szakmában munkaerőhiány van, lehet válogatni. Lazábban kezelik ezt a dolgot, hiszen tehetik.
amikor elküldtek 15 év után (15 év!!!) azt hittem vége a világnak mert még sose kerestem állást, a 15 éves helyre anno ismeretségi alapon kerültem be,
sose kerülök be többet sehova-mondtam magamnak.
majd 2hét alatt lett új helyen úgy hogy volt olyan hely is amit én passzoltam le vagyis 2 hét alatt több helyem is lehetett volna.
Na ezután nem félek többé az álláskereséstől.
Manapság annyi lehetőség van. Nem engedheti meg magánka az ember, hogy csak a unkahelyétől függjön és ott minden sz@t elviseljen. Több lábon kell állni, ha van jobb, akkor váltani.
Nekem is van vállalkozásom a főállásom mellett.
Igen, van egy ilyen (alapvetően alja) réteg, aki így áll hozzá. Képtelen alkalmazkodni, beilleszkedni és nem várni azonnal a csodát erőfeszítés nélkül.
A jelenség megvan hiányszakmákban is, de ott azért kicsit más a helyzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!