Kinek ártottam azzal hogy a céges buli helyett korábban hazamentem, ha dolgozni úgyse lehetett, de a buliba meg nem akartam menni?
Céges buli munkaidőben (részben). menni persze nem kötelező.
de a munka meg le van állítva vagyis a buli alatt ha valaki akar az se tud dolgozni nincs mit.
én meg ha már nem kötelező a buli hát nem mentem és mivel dolgozni se tudtam (nem azu én hibámból...) így hazamentem.
A másik opció az lett volna hogy a néma sötét üres irodában ülök és malmozok.
lecsesztek hogy hogy mertem hazamenni.
Miért az mivel lett volna jobb és értelmesebb ha az üres irodában nulla munka mellett melegítem a széket? Az mivel jobb?
Mert ugye a buliról való távolmaradáson nem kérhetteék számon, elvégre az nem kötelező.
Amíg munkaidőben voltál, bent kellett volna maradnod. Igenis, bizonyos szintig alkalmazkodni kell, minimális diplomáciai érzékkel néhány szót váltani a kollégákkal, nem kötelező inni. Munkaidő végén elegánsan, észrevétlenül távozhatsz.
Ha nem ezt teszed, megsérted a kollégáidat,. Ezt részben csapatépîtőnek is fel lehet fogni. Kötetlen beszélgetés, aztán könnyebb szót érteni a hétköznapokban.
Én egy 200 fős cégnél dolgoztam egy ideig. Hol itt bukkantam fel, hol ott. Egy pohár itallal a kezemben, amivel többször is koccintottam. Kedves szót váltottam kollégákkal, kolléganőkkel, közvetlen főnökkel. Aztán, amikor már nagyobb hangzavar volt, csöndben leléptem. Mindenkiben megvolt, hogy látott és/vagy beszélt velem, nem húztam ki magam.
Ennyi. Ezt meg lehet tanulni.
Mondjuk ha már bent vagy, és ha már munkaidő, ez voltaképp csak simán bunkó dolog részedről.
Munkaidő végén simán haza mehettél Volna, ahogy az IT-s is írta. De úgy néz ki, nem mindnekinek alapvető.
"Munkaidő végén simán haza mehettél Volna"
akkor újra megkérdezem magamat idézve erre kérek választ:
"A másik opció az lett volna hogy a néma sötét üres irodában ülök és malmozok."
"Miért az mivel lett volna jobb és értelmesebb ha az üres irodában nulla munka mellett melegítem a széket? Az mivel jobb?"
erre kérek választ. erre és nem másra.
"erre kérek választ. erre és nem másra."
Mivel nem mi vagyunk a főnökeid, nem tudjuk erre a kérdésre a választ. Kérdezd meg őket.
Figyelj kérdező őket nem érdekli hogy te mit csináltál volna.A lényeg nekik az volt hogy míg nem telik le a munkaidő addig benn kell maradni ha bulizol,ha az irodádban ülsz teljesen lényegtelen.
Meg van a válaszod.Nem érdekli őket minek van értelme vagy minek nincs,ez így lett kitalálva kész.Azért elköszönni nem lett volna luxus de mindegy.
"A lényeg nekik az volt hogy míg nem telik le a munkaidő addig benn kell maradni ha bulizol,ha az irodádban ülsz teljesen lényegtelen."
Ja értem. Az értelem és a logika nem kell mert minek az. Világos.
Mindegy dec 31-ig már kibírom aztán úgyse látom őket többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!