Köteles vagyok a saját discord szerveremet "átadni" a cégnek felmondásom után, mert a cégnek így kényelmes?
A sztori még a pandémia idejére nyúlik vissza. egyik napról a másikra online melóra kellett átállni noha a főnök nem akarta de bezárt az egész irodaház így kénytelen volt.
És felmerült a kapcsolattartás. egy darabig szórakoztak skype teams meg messenger megoldásokkal de egyik se jött be.
Én meg létrehoztam egy discord szervert oda meghívtam a munkatársakat és onnantól it ment a céges kommunikáció.
A szervert én hoztam létre arra senki se kért senki egy fillért se adott nekem érte, de mégis ezt használta boldog boldogtalan.
soha egy köszönömoöt se kaptam érte.
AZtán most felmondtam. a cég felszólított, nem KÉRT hanem felszólított hogy a szerver admin jogait (admin password) adjam át neki!
ha KÉRTE VOLNA még át is adom, de így hogy követeli így azt mondtam NYASGEM! Kirúgtam mindenkit a szerveről és lokkoltam a meghívásokat. Senki nincs benn, senki se tud bekerülni se.
A cég "jogi lépésekre" készül.
ez vajon csak üres szájtépés? Én midnenesetre állok elébe.
Hát alapból már az nem jó, hogy céges anyag kerultek ki a szerverre anelkul, hogy beszelve lett volna veluk.
Szerzodesedben adat kiszivarogtatasi resz van? Ez boven annak szamit.
Ha a munka köridben nincs benne, hogy neked szervert kell létrehoznod, üzemeltetned, vagy a kommunikációs dolgokat megoldanod, akkor nincs mire hivatkozniuk.
Én nem rúgtam volna ki őket, megmondod ez egy privát szerver, nem céges, az más kérdés, hogy céges alkalmazottak vannak ott.
Azt hiszem a jogi lépések nem volnának bukók a cég részéról.
Milyen jogon birtoklod a cég mindenki más részére titkos anyagát.
Ez ipari titkot képez.
Értem én a logikádat, elvileg egyet is értek vele.
Ha a cég nem egyezett bele a saját szerver létrehozásba (márpedig nem, csak hallgatólagosan eltűrte), akkor azt most kifogásolhatja és kérheti a tartalmát.
Te kérhetsz ezért ellenszolgáltatást.
Cifra a helyzet, én nem tudnám kibogozni..
Kérdés, mit mond egy jogász, vagy kié erősebb?
" (márpedig nem, csak hallgatólagosan eltűrte)"
Tűrte.... hát úgy is mondhatjuk. olyannyira tűrte hogy maga a főnök és annak két helyettese is az első regelők között volt és teljes értekezleteket hirdettek meg és küldtek ki meghívókat anélkül hogy nekem akié a szerver volt, egy szót is szóltak volna.
de ahogy írtam állok a "jogi " lépések elé.
Felháborodás helyett javasolhattad volna, hogy az a te szervered, te fizeted, te hoztad létre és állítottad be. Ha a cég igényt tart rá, akkor x Ft összeg fejében átadod az admin jogokat.
Kötelezni nem kötelezhet rá, mivel az a tied.
"mellesleg ahogy kirúgtam a tagokat minden általuk feltöltött anyag is auonnal törlődött visszavonhatatlanul."
Ne vedd kötekedésnek, de ez egy állítás.
Ha keményre fordul a dolog, azt bizonyítani kéne..
Mondom: kinek a jogásza erősebb?
És milyen jogon terelted a cég anyagát magán szerveredre?
Már ez is jogsértő lehet, hogy mi volt utána, az most nem kérdés..
Nem ismered a jogászokat (én meg a jogot).
"egy darabig szórakoztak skype teams meg messenger megoldásokkal de egyik se jött be"
Hagyjuk már, h ezek nem jöttek be és akkor majd pont Discord jön be😂
Ez valami kam kérdés.
"Ha keményre fordul a dolog, azt bizonyítani kéne.."
Újra csak: discord user agreement. le van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!