Hogyan kezelnéd azt a helyzetet, hogy az egyik kollégád látszatmunkát végez és neked kell helyette megcsinálod a dolgait?
Sziasztok! Hárman vagyunk egy csapatban és amikor kijelölik a határidőket, akkor három ember munkájával számol a főnök. Nincs egyéni teljesítménymérés, kizárólag csapatteljesítmény van számontartva. Az a probléma, hogy van egy kiégett ember ebből a három főből, és ő éppen csak annyi munkát csinál, hogy el tudja magáról mondani, hogy valamicskét dolgozgatott. Egyébként ő egy 10+ éve a cégnél lévő ember, és arra tudok gondolni, hogy régen még biztos jól dolgozott és az akkor felszedett tudásával most visszaél, mert mikor beszél, akkor hallatszik, hogy ért hozzá, de éppen két fűszálat nem tesz keresztbe azért, hogy el legyenek végezve a dolgok.
A másik társam becsületesen dolgozik, de ő idősebb, mint én, és szerintem ő már elég érett ahhoz, hogy elengedje ezeket a dolgokat és nem is végez többet a kötelességénél, csak én vagyok hajtós/lelkiismeretes, mert még fiatal vagyok és lelkes.
Valószínűleg ahhoz képest, hogy a kiégett munkatársam lojális és tapasztalt, alul van fizetve, szóval bizonyos értelemben értem a demotivációját. Viszont ez nem változtat azon a tényen, hogy nekem kell hajtanom ahhoz, hogy el legyen időre végezve a munka. Több kolléga is jelezte az évek során a főnöknek, hogy ez az ember csak lógatja a lábát, de a főnök azt mondja, hogy nem tud mit tenni.
Ti mit tennének a helyemben? Kakiljam le én is a határidőket?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!