Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mikor kell felmondanunk...

Mikor kell felmondanunk azontúl ha rossz a fizetés?

Figyelt kérdés
2022. nov. 15. 00:00
A kérdező szavazást indított:
Próbálják elhitetni veled hogy máshoz nem értesz.
Kiégés
Rossz légkör
Nincs karrierlehetőség
Kihasználnak téged
Főnököd folyton megaláz
Semmibe veszik a csapatodat
22 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Igazából bármelyiknél. :)
2022. nov. 15. 00:04
 2/10 anonim ***** válasza:
47%

Ha találtál jobb munkát. Szóval ne ezeken agyalj, hanem jelentkezz állásokra és ha felvesznek máshova, akkor egyszerűsödik a kép, akkor lehet felmondani.

Ez azért is fontos, mert sokkal lazábban és bátrabban tud állást keresni az ember, ha van közben munkája. Mert ha nincs, akkor sokkal jobban bevan szorítva, hogy mit fogad el és lehet megint valami olyat, amit nem kellene.

2022. nov. 15. 00:04
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
Ha már elviselhetetlenül rosszul érzed magad ott.
2022. nov. 15. 00:23
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Számomra a rossz fizetésnél sokkal rosszabb egy rossz légkör.

Kevés fizutól még nem leszel feltétlenül beteg, na de egy rossz légkör az tuti megbetegít lelkileg és aztán ez testi formában is kijön!

2022. nov. 15. 00:24
 5/10 anonim ***** válasza:
36%
Amikor ez felmerül benned..!
2022. nov. 15. 00:26
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

2-essel egybehangzóan:

Akkor, ha van másik állásod.

2022. nov. 15. 00:28
 7/10 anonim ***** válasza:
52%
Én most a kiégés miatt váltok, még nincs új, de ha pihenek közte pár hetet, az sem gond, különben begolyózok.
2022. nov. 15. 05:26
 8/10 anonim ***** válasza:
86%
Mindegyik a felsoroltak közül. Túl drága az időm ahhoz, hogy hülyékkel, rossz fizetésért csészék el.
2022. nov. 15. 07:16
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

Amit felsoroltál azok közül bármelyik szinte. Én eddig 4 helyen dolgoztam. Az első helyemet nem a fizu miatt hagytam ott, hanem az iszonyatosan rossz körülmények miatt. Második helyemem pedig jól átvágtak a fizuval is, de a munkakörömmel is. Teljesen mást kellett csinálnom mint amire jelentkeztem, mondták hogy csak kezdésnél van ez hogy az alapoktól tanuljam meg a folyamatokat és majd próbaidőm utolsó heteiben kerülök át abba a munkakörbe ahová felvettek és a munkaidőm lejárta után akpok egy új szerződést magasabb bérrel és más munkakörbe. Persze ezt 4 hónap után sem kaptam meg és maradtam ott ahol voltam. Akkor azt mondták hogy másképp alakultak a dolgok meg én oda kellek mert ügyesen dolgozok és nem nagyon van más aki vállalja. Hülye voltam, de hát franc se gondolta hogy így átvágnak, főleg hogy a kollégákkal beszélgettünk erről és mondták hogy eddig mindenkit feljebb léptettek akit meg akartak tartani és oylanok voltak mint én, jól ment nekik stb... Persze voltak akiknek nem ment jól, de őket e is küldték hamar vagy maguktól elmentek. Akkor felmentem és mondtam hogy megírom a felmondásomat mert ez így nekem nem jó, bár próbáltak rábeszélni hogy maradjak de amit kértem nem tudták megígérni sem, így otthagytam őket. Aztán elmentem egy harmadik helyre ami akkor nagyon jó cég volt, munka is jó volt, körülmények is, környezet is, kollégák is, főnökség is. Fizu is egész jónak mondható volt. Évekig ott voltam, ott volt mindig rendes béremelés nem csak a kötelező minimum, meg kaptunk karácsonyra is jutalompénzt, illetve nyáron aptunk egy értékelést ami alapján egyéni bónuszokat osztottak szét. Három fajta értékelési szint volt és a legjobbak a havi fizetésük nettóját megkapták, akinek közepes volt az a fizetésefelét. Akinek nagyon gyenge volt annak is adtak azért valamit, de kevés ilyen ember volt. Aztán jött egy változás, új igazgató került be, egyes vezetők is le lettek váltva, volt aki nyugdíjba ment és helyére egy idiótát vettek fel, volt akit kirúgtak, volt akit lefokoztak. Teljes vezetőséget lecserélte az új igazgató és olyan idióta szabályokat vezetett be amit betartani sem lehetett normálisan ha jó munkát adtunk ki a kezünk közül, de megváltoztatta a körülményeket is, rengeteg mindent megvontak, megszabták melyik wc-t kik használhatták munkaidőt is megvariálta, kitalálta hogy reggel 5:40 re érjünk be kötelezően addigra már le kell csekkolni, és 5:50 kor már el kellett kezdeni a munkát és 14:10 kor végeztünk és 14:15 kor csekkolhattunk csak ki. Mondta hogy 20 perces ledolgozást ígyoldja meg hogy ne kelljen 14:30 ig bent maradnunk és mondta hogy sokan úgy értelmezték a munkaidő kezdetét hogy akkor lépnek be amikor kezdődik és sokan 6:10 kor kezdték csak ela munkát és 13:45 kor vagy 50 kor befejezték hogy 14:00 kor kiléphessenek. És mondta hogy oké hogy nem volt eddig elvárás a kajaidő ledolgozása, de így gyakorlatilag egy ember csak 7 órát dolgozott ténylegesen a 8 órából és ha kiszámoljuk hogy emkkora időveszteség 1 hónapban az kegyetlen és ettől a cég profitja lesz kevesebb és így a mi bérünket sem fogja tudni megemelni, mert akkor már erről is ment a vita hogy kevés a bér. Persze ezt még lenyeltük sokan de nem lett több a bérünk ahogyan ígérte. Az tény hogy magasabb bér alapot ígértek de a közelébe sem ért senkinek az amit beígértek. Meg persze körülmények rosszak lettek. Az új főnökségnek azvolt az elmélete hogy a melóst rendesen meg kell hajtani és csak a munka, semmi más. Normális csapat sem alakult ki mert 3 havonta variálták át a csapaotkat hogy ne szokjunk össze és ez a munka kárára is ment mert mire összeszokott egy csapat és már gördülékenyen ment egy folyamat egyből megvariálták aztán idő volt mire kialakul egy újabb fajta csapatmunka és az mire kialakult megint variáltak.

Én ebbe untam bele és otthagytam a céget.

Ahová mentem onnan 1 áv után számoltam le. Ott a kollégák hülyeségeit nem tudtam elviselni. Mondjuk a pénzsem volt az igazi. Ahol meg vagyok jelenleg, egyenlőre jól érzem magam, meg azért nem keresek annyira rosszul. Igaz ez már az 5. hely de ezt még nem hagytam ott és egyenlőre nem is tervezek elmenni.

2022. nov. 15. 13:43
 10/10 anonim ***** válasza:

9:-es és milyen munkakörben dolgozol?

CNC, raktár, targonca vagy valami más ?

2022. nov. 16. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!