Jó döntés lenne-e, ha felmondanék?
Jelenleg 20 éves vagyok, 2020-ban végeztem a tanulmányaimmal. Augusztusban kezdtem el dolgozni egy üzletben, ahol nettó 110.000Ft-t keresek... Szoftverjfelesztő a szakmám, s a szerződés szerint számítógépes adatrögzitőként vagyok felvéve (webfeltöltő).
Ahhoz képest, mindent csinálok (raktárkezelés, kiszolgálás, webfeltöltés stb).
Jelentkeztem egyetemre, de ugye még nem fogom megkapni a választ egy darabig.
Mit tanácsoltok? Semmiképp se mondjak fel?
Ha bírod, csinálhatod, amíg a válasz meg nem érkezik az egyetemről. Ez is jobb, mint a semmi, ráadásul ha bejelentett munkaviszony, akkor kevesebb lesz hátra a nyugdíjig. Azért közben nézelődhetsz, hátha akad jobb állás.
Azért 110.000Ft-ért mérsékelt energiát szokás beletenni.
8 órába?
Hát keresd másik munkahelyet, aztán mondj fel
A #4 hozzászólásod miatt javasolnám, hogy nézz utána annak a bejelentésnek, valamint a mukaszerződést is olvasd át újra. Szabadságot ki KELL adnia, csak bizonyos részével rendelkezhet ő. A megfelelő jogszabályt is nézd át, indemellett keress másik, korrekt munkahelyet. Utána pedig a mulasztásokért a mostanit pereld a munkaügyi bíróságon.
Nagylányomnak is segítettem, mikor az első havi bére nem nagyon akart megérkezni, már 1 hetet késett, húzták mint a rétestésztát (pedig az tényleg rendes munkaviszony, országos üzletlánc). Utánanéztünk a törvényben, és szépen kijárta magának a késedelmi kamatot. Azóta nincs is gond. Nem árt, ha egy munkahelyen tisztában van az ember a jogaival, és alkalomadtán él is velük. Nyilván emellett a kötelességeket is teljesítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!