A legtöbb munkahelyre "a tökéletest" keresik minimálbérért, vagy arányban állnak a bérek az elvárásokkal?
Gondolom függ az iparágtól is, de én inkább azt tapasztaltam, hogy mindenki annyit ér, amennyiért el tudja magát adni. Megjártam pár interjút, kaptam szar meg jó ajánlatot is többször. Addig kell menni, amíg nincs egy nagyjából megfelelő és figyelni a cégek értékeléseit különböző, erre kitalált oldalakon. Abból lehet sejteni, hogy érdemes-e egyáltalán menni.
Amúgy azt hiszed, hogy az olcsó munkaerő a jó befektetés... Faszt. Nem elég hűségesek, könnyebben lelépnek idejekorán, magyarul megy a kukába a betanulás költsége (betanulás alatt értsd azt is, mikor az adott cég rendszereit ismeri meg egy képzett szakember, az is tudásátadás). Mellé igénytelen szutyok munkát végeznek, ami hosszú távon több problémát generál, több javítást igényel, ami több munkaóra. Ezt sok cég tudja is nagyon jól.
Amit leírtál,hogy mondvacsinált okok miatt nem veszik fel,ez tudatos. Kevesebb bért kell fizetni, így spórol a cég,a munkát meg kiosztják a tobbi dolgozó között. A vezetőség felé eljátszák,hogy ők igyekeznek,hát ezen a héten is behívtak vagy 3 embert interjúra,dehát...
És a megspórolt bért pedig szét osztják a vezetők egymás között jutinak. Én legalábbis eddig így láttam az ilyen helyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!