Munka miatti szorongás ellen tippek?
Már rámegy az egészségemre is, beteg voltam egész múlt héten. De örültem, mert itthon lehettem. Most meg ugye jött a hosszú hétvége, nagyon jó volt, ma még lesz programom, aztán holnap mehetek be a munkába és innentől kezdve már egész évben, jövő évben, ki tudja meddig...
A baj az, hogy nagyon rossz vagyok benne. Szimpla irodai munka, adatrögzítés, kapcsolattartás ügyfelekkel. Nem hangzik nehéznek, de mivel annyira nem érdekel és nem szeretem, ezért sokat hibázok, nem tudok hosszú ideig odafigyelni, kapom is persze érte a leb.aszást. A többi munkatársam lelkiismeretesen elvégzi a munkát, még ha panaszkodik is. Bírom is a sok panaszt arra, hogy egy ügyet elrontott és ez mennyire rossz, miközben én a negyedét elrontom annak, amit csinálok. A munkatársak többsége is elég gyökér, nincs kedvem őket hallgatni meg helyt állni szociálisan 8 és fél órát. Meg utazni is egy csomót...
Az első gondolatom persze a felmondás volt, de az már nem olyan egyszerű. Még amikor szüleimmel laktam és volt ilyen esetem, felmondtam, de most ki kell fizetnem az albit, kaját, mindent. Nem fognak eltartani. Keresnék én mást, de nem biztos, hogy jobb lesz. Másodállásban egyéni vállalkozó vagyok, nagyon friss a dolog, most végeztem az ehhez szükséges képzéssel és egyelőre nincsenek ügyfelek, csak a reklámozásnál tartok, úgyhogy tudom, hogy nem örökké kell itt kibírnom, de addig is szeretnék valamit kezdeni ezzel a szorongással...
Ismerős helyzet.
Keress mást, jobb lesz!
Alkohol helyett inkább pszichológusra költs!
Próbálj nem arra koncentrálni, hogy mennyire nem szereted a munkát, mert az nem segít benne, hogy elvégezd. Arra összpontosíts inkább, hogyan tudod minél jobban és gyorsabban elvégezni. Ha sikerül frusztráció helyett kellemes érzéseket, sikerélményeket társítanod a munkához, akkor sokkal könnyebben fog menni.
Azt keresd meg és fejleszd, hogyan tudsz jobban koncentrálni a munkára, minél eredményesebben végezni. Ne vonják el a figyelmed más dolgok és kevesebbet hibázz.
Pl. lehet, hogy segít, ha a többiek helyett fülhallgatóban valamilyen zenét hallgatsz. Lehetőleg olyat, aminek nincs szövege, így nem szól bele, amikor szöveggel dolgozol.
A sok utazás képes nagy akadályt jelenteni és frusztrálóvá válni. Próbálj meg közelebb keresni valami más munkát, vagy próbálj meg közelebb költözni a munkahelyhez. Ha van a munkahely közelében lakó ismerős, barát, akár csak átmenetileg próbálj meg náluk aludni és onnan bemenni dolgozni. Az is segíthet, hogy más hangulatban menj be és máshogy alakuljon utána a napod. Ha a munka mellett vállalkozol, akkor pláne sok múlhat rajta, hogy mennyi időd marad a munka és utazás mellett. Azért is érdemes az utazási időt lerövidíteni, hogy több időd és energiád maradjon a saját vállalkozásodra.
Az is lehet, hogy jobban járnál, ha ehelyett a munkahely helyett egész nap azon dolgoznál, hogy a vállalkozásodhoz találj megrendelőket. A hirdetés nem mindig elég, nem mindig elég jó. Sok esetben többet ér, ha személyesen próbálsz beszélni potenciális ügyfelekkel. A legtöbb területen mindennél többet ér, hogy az ismerőseiddel, rokonaiddal beszélgetsz róla, hogy mivel foglalkozol, mert ha ők tudják, akkor ajánlani fogják másoknak is. A szájról szakra terjedő reklámnál meg kevés jobb van. Persze a részletek és hogyan érdemes csinálni, az nagyban függ attól is, hogy milyen vállalkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!