Általános, hogy a bolti dolgozók nem nagyon beszélnek angolul?
Azért kérdezem, mert az Aldiban láttam, hogy a főnök és pár fiatalabb bolti dolgozó lány szenvednek egy külföldivel, aki angolul akart kérdezni vmit.
Kénytelen voltam odamenni, és segíteni nekik, amit kedvesen megköszöntek.
Tudom, hogy nem professzorok dolgoznak Aldiban, de azért mégis kínos, hogy 5-6 ott dolgozóból senki sem tud normálisan angolul.
1#
Hogy mi? miért csak Angliában kell tudni angolul? ne viccelj már.
1 és 3: Többek között a magadfajták gondolkodásmódja miatt van az átlag angol nyelvtudás a béka segge alatt Magyarországon. Tudod, például Svédországban, Finnországban, Hollandiában sem hivatalos nyelv az angol, mégis, szinte mindenki beszéli.
Azt meg elég abszurd dolog elvárni, hogy egy hazánkba látogató turista néhány nap vagy hét itt tartózkodás miatt elsajátítsa a mi nehéz, bonyolult nyelvünket.
Én beszélek, pedig kasszas diák vagyok, aki néha önkiszolgálóban is van vagy pakol.
Csak sosem tudom, mikor akarnak angolul kommunikálni xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!