Mit tegyek? Nem tudok valami jól angolul mivel általánosba nem volt jó tanárom mindent lefordított nekünk és alig kellett tanuli valamit,most viszont bajba vagyok.
Van egy app, az a neve hogy Busuu.
Felméri a szinted, és az alapján add próbál feladatokat megadni. Meg leírja a szavak jelentését, csakhát minden angolul van benne. Illetve a Xeropanról hallottam jókat.
Sokan a duolingot ajánlják, de szerintem az nem jó,mert kifejezéseket tanít, sem nyelvtant.
De neten van rengeteg oldal, ahol leírnak az alapoktól mindent.
Nekem az segített sokat, hogy külföldi (angol, amerikai) youtubereket kezdtem el nézni, akik viszonylag egyszerűbb nyelvtant használnak. Főleg gaming kategóriát ajánlom, mert ott látod, hogy mit csinálnak. Amikor már jobban kezdtem érteni akkor kezdtem már olyan videókat is nézni, ahol szinte csak beszélnek. Meg ahol tudtam bekapcsoltam az angol feliratot hozzá, hogy jobban értsem.
A nyelvtant én a suliba szerencsére úgy ahogy megtudtam tanulni , de főleg neten keresgéltem össze vissza, hogy hogyan kell használni egy nyelvtan szerkezetet.
Valamint sorozatot, esetleg filmeket nézzél angol nyelven ,ha nagyon nem megy magyar felirattal, de jobb lenne angollal.
Ha van rá időd és pénzed javaslok egy magán angol tanárt. ( Nekem sajnos nem volt rá lehetőségem)
Remélem tudtam segíteni. Ne búslakodj, menni fog. Nekem konkrétan megmondta az angol tanár, hogy szerinte nekem nem lesz meg a nyelvvizsgám, ha egyedül próbálkozok vele, de aztán tessék itt vagyok egy B2-es nyelvvizsgával. Kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!