Most akkor hogy van ?
Most ahol dolgozok nem hivatalosan, készülök eljönni. Ezt tudja a főnök is. Mondtam átgondolom.
Mivel jó ismerősöm így kicseszni se akarok vele.
Azt mondta lenne ember de még neki is fel kell mondania. De amikor gond van bent akkor senkit nem tud hozni h könnyebb legyen megoldani az adott szitut.
Utána meg azt mondja h addig ne mondjak fel míg nincs ott az ember, mert a többiekkel cseszek ki mert ők vinnék el az én beosztásom is.
Tehát most van vagy nincs?

Hogyan akarsz felmondani, ha nem is vagy ott hivatalosan?
Veled amúgy nem kicseszés ez?

15 munkában eltöltött év után egy valamit nagyon megtanultam: az ember a saját boldogulásáért felelős. A főnök meg a saját érdekét fogja nézni. Persze, vannak normális főnökök is. De amikor te vagy igazán bajban, 99%-uk nem fog lelkiismereti problémát csinálni belőle, hogy mi van veled.
Amúgy meg be kell adni a rendes felmondást. A felmondási idő alatt meg lesz alkalma keresni helyetted mást. Az, hogy hogy oldja meg, ne a te sarad legyen már!

"De mivel hivatalosan nem vagyok ott így felmondási idő sincs."
. Most tényleg ennyit sikerült leszűrnöd ebből a két válaszból?

Jaaaa, hogy feketén alkalmaz.
Hát tudod... először még gondotlam, hogy biztos nem egy balfék, elvégre jó ismerősöd.
De, ő az.
Ha nekem valaki jó ismerősöm, és vezető lennék, fel sem merülne, hogy feketén foglalkoztassam. Egyébként sem, de ha valaki "jó ismerős", eszem ágában nem lenne kiszúrni vele.
A másik dolog, amit (nem saját, hanem ismerőseim példáiból) megtanultam, hogy a fekete munka hosszabb távon szívás. Adott egy eset. Kb. 15 éven keresztül dolgozott egyik ismerősöm "félig feketén". 6 órára volt bejelentve, valójában 8, de inkább 10-12 órákat dolgozott. Elméletileg heti 5, gyakorlatban 6 napban. A 8 órát kifizette "zsebbe" a főnöke, az azon túli túlórákat vagy igen, vagy nem. De inkább nem. De csak dolgozott, hiszen nem akarta cserben hagyni sem a céget, sem a munkatársakat. Aztán történt, hogy lerokkant. Mert a 10-12 órákat heti 6 napon nem lehet egészséggel bírni. Szerinted segítette ezután bármiben is a főnök? Dehogy. Elmondta mindennek, hogy mennyire megbízhatatlanés aljas ember. Ez az egyik dolog. A másik: így a nyugdíjalapja jóval kevesebb, mint ha rendesen be lett volna jelentve. Ami ideig-óráig előnynek tűnik, az hosszabb távon nagyon hátrányos tud lenni. És nem ő az egyetlen ilyen. Bátyám az utóbbi 10 évet feketén dolgozta le, gyakorlatilag mintha munkanélküli lett volna. Fizetést persze kapott, de milyen nyugdíja lesz majd?
Visszatérve a fő kérdésre: én megmondanám, hogy egy hónap múlva eljövök. Aztán keressen addig mást. Főleg, hogy még annyi gerinc nem volt benne, hogy rendesen bejelentsen.

Kérdező: az a baj, hogy egy balek vagy.
A főnököd tudja, de Te nem.

Hazudik
A fonok mindig hazudik hogy neki jo legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!