Leépítés a cégnél, mit tegyek?
Alig járt le a próbaidőm, viszont bejelentették, hogy a cég veszteségesen működik, ezért 700 embert elfognak küldeni.
Mivel ez egy nagy globális cég, 90-100 országban van jelen, több városban / ország, ezért elvileg 7/ország lesz az elküldött.
Viszont nem mondták, hogy melyik országból mennyi embert fognak elküldeni, lehet valamelyikből semennyit, lehet valamelyikből 30-at pl, illetve nem pozíció/terület specifikusan fognak elküldeni embereket, tehát nem mondjuk csak a logisztikáról, hanem az összes területről.
Mivel én nem vagyok valami pótólhatatlan informatikus, sőt a 2 évemmel még pályakezdőnek számítok, illetve ennél a cégnél is 3 hónapja és 1 hete vagyok itt, feltételezem, hogy én is el leszek küldve.
Viszont ez egy olyan cég ahol egyrészt nagyon jól keresek, másrészről a cég neve is nagy, illetve a kollégákat is szeretem, mindenkivel jól kijövök, nem szívesen hagynám el a céget.
Mit csináljak?
Kezdjek el keresgélni óvatosan, és előzzem meg a bajt? Vagy várjam meg, hogy kik lesznek elküldve aztán gondolkodjak?
Várj!
Sanszos, hogy pályakezdőként megtartanak, mert azokra vannak állami támogatások + nekik is jó, mert ha 2-4-6 év múlva kirúgnak, az nekik jobban megéri végkielégítés miatt, mintha egy már 20 éve ott dolgozóval tennék.
Ilyenkor rendszerint megnézik, mely projekt hanyagolható, mert nincs jövője, és azokat küldik el, akiket azokra vették fel.
Aztán jönnek a túlfizetett középvezetők, "expert"-ek.
Nem hiszem, hogy neked kellene aggódnod, de azzal se nyugtatnálak, hogy ugyanolyan lesz a légkör, mint eddig volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!